Fedakârlık isteyen önemli bir meslek

Fedakârlık isteyen önemli bir meslek

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale’de görev yapan yerel ve ulusal medya çalışanlarıyla bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale’de görev yapan yerel ve ulusal medya çalışanlarıyla bir araya geldi. Renkli görüntülerin de oluştuğu etkinlikte Başkan Saygılı, eline fotoğraf makinasını alarak gazetecilerin fotoğrafını çekti.

TARAFSIZ, ÖZGÜR, İLKELİ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale evlerinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ulusal ve yerel gazete muhabirleri ile bir araya gelerek günlerini kutladı.  Başkan Saygılı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada,  “Böylesi önemli bir konumda olan Medya sektöründe çalışan tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin meslek etiği ve duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır” dedi.

ÖZVERİLİ ÇALIŞMA SERGİLİYORSUNUZ

Saygılı, “Gazetecilerin, halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, evrensel meslek ilkelerine uyan gazetecilerin Zorlu ve meşakkatli görevlerinde başarılar dileyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım. Özveri ile görevlerini icra etmeye çalışan gazetecilerin, 2019 yılında daha güzel şartlarda çalışmalarını umut ediyorum” ifadelerini kulandı.

ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Saygılı, gazetecilerin, gücünü kamuoyu desteğinden alan, kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi birçok önemli görevleri üstlendiğini belirtti. Bilgi çağında basının öneminin daha da arttığını dile getiren Saygılı, "Gelişen teknoloji ve çağa ayak uyduran Türk basını, bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra sanal ortamda da memnuniyetle takip ettiğimiz bir gelişme kaydetmektedir.”

DOĞRU SONUÇLARA ULAŞMA

“Hiç kuşkusuz ki Türk basının geldiği düzeyde, basın çalışanlarının fedakarca gösterdikleri gayretlerin büyük payı bulunmaktadır. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışı ile kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, toplumu bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir” ifadelerini kullandı.

FEDAKARLIK ÖRNEĞİ SERGİLİYOR

Saygılı, “15 Temmuz gecesi ve devamında da gazetecilerimiz meslekleri gereği sürekli takip ve çalışma içinde özveri ile çalıştılar. Kamuoyuna bilgileri doğru aktarma gayretlerini takdir ile takip ettik. Meslek ahlakı, bilinci ve gayreti içinde çalışan tüm gazetecilerimizi bu anlamda tebrik ediyorum. Bu vesile ile fedakarca çalışarak halkımızı aydınlatan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

Saygılı, düzenlenen programda Kırıkkale’de yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi vererek gazetecilerin sorularını da cevapladı. Renkli görüntülerin de oluştuğu etkinlikte Başkan Saygılı, eline fotoğraf makinasını alarak gazetecilerin fotoğrafını çekti.  Saygılı, ulusal ve yerel gazete muhabirlerine çeşitli hediyeler verdi. Ulusal ve yerel gazete muhabirleri Başkan Saygılı’ya teşekkür ettiler.

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.