1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Et Balık Kurumu, Yozgat adını marka haline getirecek
Et Balık Kurumu, Yozgat adını marka haline getirecek

Et Balık Kurumu, Yozgat adını marka haline getirecek

Yozgat’ta daha önce belediye bünyesinde özel bir şirket tarafından çalıştırılırken devletin Et Balık Kurumu Et Kombinası’na devrettiği tesislerde...

A+A-

Yozgat’ta daha önce belediye bünyesinde özel bir şirket tarafından çalıştırılırken devletin Et Balık Kurumu Et Kombinası’na devrettiği tesislerde Yozgat markası ile Türkiye’nin en lezzetli kavurmaları üretiliyor. Et Balık Kurumu Et Kombinası’nda üretilmeye başlayan Yozgat kavurma ortalama bir kilogram etten oluşuyor. Tanesi ağırlığına göre ortalama 25-30 liradan satışa sunulan Yozgat kavurmanın kısa bir süre önce üretilmesine rağmen yoğun bir ilgi gördüğü belirtildi. Et Balık Kurumu'nun şehir merkezinde satış mağazasındaki reyonlarda yerini alan Yozgat kavurmanın üretimine geçen yıl Nisan ayında başlandı. Yozgat’ta Tarım ve Hayvancılığın önemli geçim kaynağı olması Et Balık Kurumu Yozgat Et Kombinası için önemli bir potansiyel sağlıyor. Kentin tarım ve hayvancılığına farklı bir potansiyel kazandıran kombinada günde 100 büyükbaş, 300 de küçükbaş hayvan kesilerek Et Balık Kurumu’nun değişik illerde bulunan mağazalarına gönderiliyor.

Bu haber toplam 330 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.