Erdoğan'dan Alman Cumhurbaşkanı'na: Hala kendisini rahip sanıyor

Erdoğan'dan Alman Cumhurbaşkanı'na: Hala kendisini rahip sanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümete yönelik eleştirileriyle dikkat çeken Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'a tepki gösterdi. Gauck'un sözlerinin...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümete yönelik eleştirileriyle dikkat çeken Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'a tepki gösterdi. Gauck'un sözlerinin devlet adamlığına yakışmadığını savunan Erdoğan, "İşte 'güçlü bir iktidar var, güçlü bir hükümetisiniz, bunlardan niye korkuyorsunuz çekiniyorsunuz?' 'Öyle bir korku bir çekinme yok sen nereden çıkardın bunu?' dedik kendisine. Devlet adamlığının gereği neyse onu yapmak lazım. Herhalde hala kendisini rahip sanıyor. Çünkü rahipti eskiden. O anlayışta." dedi.

Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un ziyaretine değindi. Erdoğan, "Dün Alman Cumhurbaşkanı gelmiş benimle konuştuğu şeylerden sonra ODTÜ’ye gidiyor orada garip garip şeyler konuşuyor. Kendilerine yalan yanlış neler anlatılmış neler öğretildiyse onu ifade ediyor. Bunu bizimle paylaştığın gibi aynen o şekilde ODTÜ'de yansıtsana. Ama üzüntü veren ne biliyor musunuz? ODTÜ’de ev sahipliği yapanların gerçekleri ona söylememeleri. Bu ülkede bunların olmadığını söylememeleri. Almanyada Ali’siz Alevilik denen bir olay var. Yani ateist bir anlayışın bir zihniyetin Alevilik kisvesi altında ve kendilerinin de desteklemiş olduğu bir yapı var. Sen bu yapıyı bize Alevilik olarak yansıtıyorsun. Türkiye’de böyle bir Alevilik yok. Türkiye'de hiçbir Aleviye sen Müslüman değilsin diyemezsin. Dediğin anda seni tersler. Aleviliğin farklı versiyonu. Ama Almanya'daki bir kısım grup var, bu grubu hem destekliyor Almanlar. Almanya’ya gittiğimde de bunu konuşacağım kendileriyle, onların diliyle gelip burada konuşuyorlar. Bu yakışmaz. Hele hele bir devlet adamına, bir devlet adamlığına bu yakışmaz." dedi. Alman Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü ve beraber yemek yediklerini anlatan Erdoğan, "O yemekte bunları açık açık konuştuk, kendilerine anlattık. İşin asıl sahibi biziz. Kendisine somut örnekler verdim. Bu somut örnekleri bir kenara koyup da eğer Almanya’da sana anlatılanları orada konuşursan, işte güçlü bir iktidar var, güçlü bir hükümetisiniz, bunlardan niye korkuyorsunuz çekiniyorsunuz. 'Öyle bir korku bir çekinme yok sen nereden çıkardın bunu?' dedik, kendisine söyledik. Birşey daha söyledik.O da neydi? Ülkemizin içişlerine karışılmasına asla tahammül edemeyiz. Sadece onu kullandı orada, bu içişlerine karışmak gibi anlaşılmasın ama…Biz amayla çok çektik. Ama ile falan uğraşacak halimiz yok. Devlet adamlığının gereği neyse onu yapmak lazım. Herhalde hala kendisini rahip sanıyor. Çünkü rahipti eskiden. O anlayışta." ifadelerini kullandı. Erdoğan son olarak, "Bizim Türkiye’de azınlıklara karşı davranışlarımızı anlattık A’dan Z’ye yaptıklarımızı anlattık. Ama buna buna rağmen böyle bir yaklaşım doğrusu beni üzmüştür. Başkasının özgürlük alanını ihlal etmediğin müddetçe özgürlüklerini yaşamak herkesin hakkıdır. Bundan kimsenin korkmasına gerek yok. 77 milyon hepimiz aynı devletin vatandaşları aynı milletin mensuplarıyız. Aynı devletin sahipleri mensupları olarak hepimiz biriz beraberiz birlikte Türkiye'yiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.