Engelli kardeşlerimizin yanındayız

Engelli kardeşlerimizin yanındayız

Saadet Partisi Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı İsrail Bayrakçı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Saadet Partisi Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı İsrail Bayrakçı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama yaptı. Bayrakçı, “Bizler İslam dininin erleri olarak engellilerimizi özel insanlar sınıfında değerlendirip buna göre hareket etmeliyiz” dedi.

ÖNEM VERMEMİZ GEREKTİĞİNİ GÖSTERMİŞTİR

Bayrakçı, “Bütün her şeyde olduğu gibi engellilerimize nasıl davranacağımız, onları sosyal hayata nasıl adapte edeceğimiz hususunda da önderimiz Peygamberimiz Hz. Muhammet(s.a.s) efendimizin yaşantısından alacağımız örneklerle bu konuya vakıf olacağız. Bizler İslam dininin erleri olarak engellilerimizi özel insanlar sınıfında değerlendirip buna göre hareket etmeliyiz. Asrı Saadet döneminde Efendimiz ne zaman Medine dışına çıkacak olsa yerine Görme Engelli Sahabe Abdullah İbn-i Ümmü Mektum’u vekil olarak tayin ederek biz engellilere ne denli önem vermemiz gerektiğini apaçık göstermiştir.”

NE GEREKİYORSA YAPMIŞTIR

“Asrı Saadet zihniyetini kendine rehber edinen devletler de engellilerine en büyük değeri vermiş ve onların insanca yaşamaları için ne gerekiyorsa yapmıştır. Osmanlı Devleti bunun en büyük ve en bariz örneğidir.  Günümüze geldiğimizde bakıyoruz ki nüfusumuzun yüzde 12,29’unu oluşturan bu kardeşlerimizin diğer vatandaşlarımız gibi insanca yaşamaları anayasal hak olmasına rağmen, ne var ki bu güne kadar ülkemizi yöneten siyasiler ve devlet adamları engellileri insan hakları ve özgürlükler bağlamında düşünmeyerek, onları “dilenci toplum” ve “ikinci sınıf vatandaş” konumunda görmüşlerdir. “

Haber: Sedat Gençay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.