Emniyet, Uber Kullanan 6 Bin 600 Kişiye Ceza Kesti

Emniyet, Uber Kullanan 6 Bin 600 Kişiye Ceza Kesti

İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, bu yıl Uber ve Scotty uygulamalarıyla yolcu taşıyan 2 bin 873 sürücüye ve onları çağıran 6 bin 600 yolcuya para cezası kesti.

İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Amirliği ekipleri son dönemde yaygınlaşan " Uber" ve "Scotty" uygulamalarıyla yolcu taşıyanlara yönelik denetimleri sıklaştırdı. Akıllı telefonlarla kullanılan  Uber, yolcuları o anki konumlarına en yakın araca yönlendiriyor.

GEÇEN YIL 4 BİN SÜRÜCÜYE CEZA KESİLMİŞTİ

Yolcudan alınan paranın yüzde 80'i araç sahibine, yüzde 20'si  Uber'e gidiyor. Geçen yıl korsan taşımacılık yapan 4 bin sürücüye ceza kesilmişti. Bu yıl ayrı 13 ekip halinde çalışan polis tarafından şimdiye kadar 6 bin 700 sürücüye ve 44 motosikletçiye Karayolları Trafik Kanunu EK 2/3 maddesi gereğince 2 bin 628'er lira para cezası kesildi. Bu sürücülerden 2 bin 873'ü  Uber üzerinden çalışıyordu. Aynı sürücüler, polise ikinci kez yakalanırsa ceza 4 bin 380'er liraya çıkacak.

292 LİRA CEZA KESİLİYOR

Son bir yılda 6 bin 600 yolcuya da Karayolları Trafik Kanunu'nun EK 2/4 maddesinde yer alan "İşareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak" ibaresi gereğince 292'şer lira para cezası yazıldı.  İstanbul'da  Uber'e kayıtlı 2 bini taksi 4 bin araç var. "Trafiğe takılma, tek tuşla ışınlan" sloganıyla yaygınlaşan Scotty uygulaması ise yine akıllı telefon üzerinden çalışıyor. Yolcular motosikletle taşınıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.