Emeklilerin sorunu çözülmeli

Emeklilerin sorunu çözülmeli

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, 2018 yılından beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

SOMUT ŞEKİLDE HAYATA GEÇMELİ

Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “2017 Yılı acısıyla tatlısıyla bitmek üzere Emeklinin çoğunluğu açlık sınırı altında kalan gelir düzeyleri ile yaşam mücadelesi veren emeklilerimizin 2018 yılında bekleyen büyük sorunları bulunmaktadır. Hayatımızda hiç yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesaplamaları bizim için adil olmayan sonuçlar doğurmaktadır. Başta hükümetimiz olmak üzere bütün parlemontomuzdan bir tek dileğimiz emeklinin sorunlarını somut bir şekilde hayata geçirilmesidir.

ENFLASYON FARKLARI ÖDENMELİ

“Emekliye verilen enflasyon yüzdeli zam değil seyyanen verilmeli. 2000 yılı öncesi emeklilere tanınan intibak yasasının 2000 sonrası emeklilere yansıtılması. Hastane katkı paylarının ilaç katkı paylarının emeklilerden alınmaması. Ülkemizin büyümesi ile ilgili refah payı adı altında bayramlarda ikramiye verilmesi. Vergi iadesi karşılığı ek ödeme olan yüzde 4 oranının yüzde 10 a çıkarılması. Geçmiş yıllarla ilgili enflasyon farklarımızın ödenmesi. Evi olmayan emeklilerimizle ilgili TOKİ projemizin en kısa zamanda hayata geçirilmesi. Sonuç olarak kimse korkmasın emekliye verilen para ekonomiye girer emeklinin ikramiyeyi alıp bankaya yatıracak hali yok. Emekli derneği olarak emeklinin hakkını korumak için bu güne kadar mücadele ettik bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu mücadelemiz siyasetçilere ve emeklilere duyurulur” dedi.

Haber-Foto: Sedat Gençay

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.