1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ELTAŞ AB standartlarında kesim yapıyor
ELTAŞ AB standartlarında kesim yapıyor

ELTAŞ AB standartlarında kesim yapıyor

Alanında Kırıkkale’nin tek kesimhanesi olan Eltaş Et Entegre Tesisi tadilattan geçti. Modern ve teknolojik sistem ekipmanlarla donatılan tesiste incelemelerde...

A+A-
Alanında Kırıkkale’nin tek kesimhanesi olan Eltaş Et Entegre Tesisi tadilattan geçti. Modern ve teknolojik sistem ekipmanlarla donatılan tesiste incelemelerde bulunan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İşletme sahipleri Fikriye Taşoğlu ve Ayşe Elidemir’den bilgiler aldı. 20 KİŞİ İSTİHDAM EDİYOR Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Hasandede sınırları içerisinde hizmet vermeye devam eden ve modernize edilen Eltaş Et Entegre Tesislerinde incelemelerde bulundu. Vali Kolat’a ziyaretinde Emniyet Müdürü Kadri Kolat, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, Tarım İl Müdürü Recep Kırbaş eşlik etti. Firma yetkilileri Adem Elidemir ve Ayhan Taşoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette İşletme Sahipleri Fikriye Taşoğlu ve Ayşe Elidemir tesis hakkında Vali Kolat’a bilgi verdiler. Yaklaşık 20 kişinin istihdamının sağlandığı tesiste günlük 40 büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvan kesimi yapıldığı, talep karşılığında bu rakamların üzerine çıkıldığı belirtiliyor. YÜKLEME ALANINI KAPATTIK Vali Kolat’a bilgi veren ve tesisi gezdiren firma yetkililerinden Adem Elidemir “Modernizasyon planına uygun olarak mezbahamızda yeniliklerin yanı sıra tamir ve onarım yaptık. Yükleme alanını kapattık, monoray sistemize paslanmaz çelik yapımı, kapı ve pencereler, sosyal bölümlerinin ve dolap soğutma sisteminin modernizasyonu, kan akıtma oluklarının kapatılması, bahçe ve otomatlar, dezenfeksiyon ve temizleme makineleri, fotoselli lavabolar, dijital ölçüm cihazları yerleştirilmiş durumda” diye konuştu. İÇ ANADOLU’DA NADİR TESİSLERDEN BİRİSİYİZ İşletme Sahiplerinden Fikriye Taşoğlu yaptığı açıklamada “İç Anadolu’da nadir tesislerden birisiyiz. Taşoğlu Gıda, Hakan Şarküteri, Taşpi Gıda’nın bütün kesimlerini biz yapıyoruz. 2014 yılında İzmir, Mersin, Adana’ya et sevkıyatlarımız başlayacak. Zaten İstanbul ve Ankara’da birçok büyük firmanın kesimlerini biz sağlıyoruz. Tercihleri de zaten biz oluyoruz, çünkü mezbahanemizi biz devraldığımızdan bugüne yaptığımız modernizasyonla birlikte üçüncü sınıftan ikinci sınıfa taşıdık. Modernizasyonumuzu günümüz şartlarına uyarladık, şimdi de sınıflandırmalar kaldırıldı. Biz mevzuatta olmayan yenilikleri de uyarlayarak AB standartlarında kesim yapmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.
Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.