Elektrik arızası ondan soruluyor

Elektrik arızası ondan soruluyor

Baba mesleğine olan ilgisi nedeniyle elektrik teknikerliğini seçen Zahide Yılmaz, direklere tırmanarak arıza gidermenin yanı sıra bu alandaki tehlikeli birçok görevi yerine getiriyor.

GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR

Erkeklerin daha fazla tercih ettiği elektrik teknikerliğini severek yapan Zahide Yılmaz, direklere tırmanıp arıza gidermenin yanı sıra bu alandaki tehlikeli birçok görevi yerine getiriyor. Evli ve iki çocuk annesi olan 42 yaşındaki Zahide Yılmaz, baba mesleği olan elektrikçiliğe çocuk yaşlardan itibaren ilgi göstermeye başladı. Küçük yaşlarda babasından mesleğin inceliklerini öğrenen Yılmaz, eğitimini de bu alanda tamamladı.

ÖNEMLİ İŞLER BAŞARIYOR

Mersin Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü'nden mezun olan Yılmaz'ın, yaptığı birçok iş başvurusu, kadın olduğu gerekçesiyle reddedildi. Yılmaz, sabrı ve azmi sonucunda, Kahramanmaraş'ta çalışmaya başladığı elektrik dağıtım firmasında, işletme şefliğine kadar yükseldi. Zahide Yılmaz, sabah akşam demeden günün her saati yönettiği ekibe destek olmak için sahaya çıkarak tehlikeli birçok görevi yerine getiriyor.

MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Yılmaz, bu işi severek yaptığını söyledi. Şu an çalıştığı elektrik dağıtım şirketinin hayatında bir dönüm noktası olduğunu belirten Yılmaz, hem sevdiği işi yapıp hem de aile bütçesine katkıda bulanmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı. Babalarının etkisiyle 3 kardeşinin daha elektrik teknikerliğine gönül verdiğini aktaran Yılmaz, "Babam elektrikçiydi, bu vesileyle çocukluğumdan beri sektörün içerisinde büyüdüm. Babamın isteği üzerine bu mesleğe başlasam da fark ettim ki doğuştan elektrikçiymişim” dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.