UĞUR BÖCEĞİ

UĞUR BÖCEĞİ

El mi Yaman, Bey mi Yaman? Do you under stand me? Trump and Amerika!

El mi Yaman, Bey mi Yaman? Do you under stand me? Trump and Amerika!

Afrin merkezine girdik. Her yer Türk bayraklarıyla donatıldı. Ancak; askerimize aman dikkat! Diyorum. Çünkü tuzaklanmış patlayıcılar olabilir. Mutlaka komutanlarımız askerlerimize bu konuda her türlü uyarıyı yapmışlardır.

Şehire askerlerimizin girişi sivil Suriye halkı tarafından sevinçle karşıladılar. Teröristler mi? Elbette kaçtılar.

Bu sadece teröristlerinin yenilgisi değil. Teröristleri destekleyen başta Amerika, İsrail, Almanya, Rusya, İran, Suriye olmak üzere; uluslararası silah tüccarlarının da yenilgisidir.

Suriye’de teröristlerin silahları bir kısmı Rus yapımı; balkanlardan Amerika eliyle taşınıyor. Kısacası oradaki kaosun mimarları arasında Rusya’da var. Ancak Rusya’nın Amerika’yı kendi topraklarına yaklaşmasını istemesi Rusya açısından da manidardır. Acaba diyorum. Putin’de mi? Amerika’nın adamı. Zaman her şeyi önümüze mutlaka koyacaktır. Bu şu demek oluyor ki! Çevremizde bize dost bir ülkenin varlığı söylenemez.

‘‘Türkün Türk’ten Başka Dostu Yok’’ kısacası! İçinde bulunduğumuz coğrafyada maalesef her ülke ikili, üçlü hatta beşli, on beşli oynuyor.

Mülteciler geri dönmeye başladılar. 500 bin mülteci dönmüş bunun 300 bin kadarı Türkiye’den geri dönenler oluşturuyor.

Önemli olan bundan sonraki adımlar. Hedef artık. Münbiç. Teröristler ya! Münbiç’i gönüllü olarak terk edecekler ya da Mehmetçiğimiz onları girdikleri delikten çıkarıp etkisiz hale getirmeyi bilir.

Arkalarında ister Amerika; ister Rusya hatta hangi ülke olursa olsun. Bizim arkamızda önce Allah’ımız sonrada Yüce Türk Milletimiz var; evelallah.

Şimdi Amerika biz ‘‘Münbiç’teyiz bir yere de gitmiyoruz’’ diyor. 20 kadar da Suriye’de üs kurdu; boşu boşuna kurmadı bu üsleri.

Onlar Suriye’den çıkmadan bizim çıkmamız yanlış olur. Münbiç’e gireriz; girmeyiz ben bilmem ama. Bizim kontrolümüz olan bölgelerde 20 tane üste biz kuralım. Bekleyelim bakalım. ‘‘ El mi Yaman, Bey mi Yaman? Amerika’’ Sen 25 bin km’den geleceksin Suriye’ye üs kurup çıkmayacaksın. Rusya çıkmayacak; ama Türkler çıksın; yemezler koçum yemezler.

Bu arada dünya kamuoyunda yaptığımız operasyonlarla beğeni kazandık. Şimdi Suriye’yi güzelleştirip; Suriye’den karşılığını da almamız lazım. 3,5 milyon insanı kaç senedir besledik. Bunun bir bedeli var. 30 senedir terörün bize verdiği zararı da ortada. Onu da almamız lazım.

Dedim ya! Münbiç’e gireriz; girmeyiz. Bilmem ama Bizde Afrin’deyiz Amerika.‘‘Halep de orada, arşında orada; Unutmayasın sakın Amerika! Türk askerimizde orada. Milletçe bizde tek yürek Afrin’deyiz.’’ İnşallah bizde üslerimizi bir, bir kurarız, diye düşünüyorum; ama gerçeğini bende bilmiyorum! Ama benim gönlümden geçen bu.

Bu arada Amerikalılar bizim çıkmamız için her türlü diplomatik girişimi yapacaklardır. Bizde boş durmamalıyız. Bir yandan Afrin’i inşa ederken bunun reklamını çok iyi yapmalıyız. Ayrıca ÖSO ve Afrin’lileri örgütleyip Türkiye lehine propagandalar yaptırarak kamuoyu oluşturup dünya kamuoyuyla paylaşmalıyız. Videolar çekerek, Suriye halkının Türklerin o topraklardan bulunuşundan dolayı mutluluğunu daima aksettirmeliyiz. Zaten gerçek olanda bu!

Amerika ve Rusya orayı terk etmeden Türk Askerimiz asla çıkmamalı.

‘‘ El mi Yaman, Bey mi Yaman?

Beni anlıyor musun? Trump! Anlıyor musun? Amerika!

Do you under stand me? Trump and Amerika!

 

Bu yazı toplam 2907 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
UĞUR BÖCEĞİ Arşivi