1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Ekmek temiz ellerde
Ekmek temiz ellerde

Ekmek temiz ellerde

Çankaya Belediyesi’nin Ekmek Üreticileri Federasyonu, Ankara Fırıncılar Odası ve Çankaya’daki fırıncılarla yaptığı toplantıda, ekmeğin daha hijyenik...

A+A-
Çankaya Belediyesi’nin Ekmek Üreticileri Federasyonu, Ankara Fırıncılar Odası ve Çankaya’daki fırıncılarla yaptığı toplantıda, ekmeğin daha hijyenik koşullarda üretimi, taşınması ve sunumu konularında halk sağlığını koruyan kararlar alındı. Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan toplantıda, ekmeğin üretiminden tüketiciye ulaşmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken hijyen kuralları belirlendi. TEPEDEN TIRNAĞA HİJYEN Çalışmalarında önce insan ve insan sağlığını düşünerek hareket eden Çankaya Belediyesi’nin, ekmek üreticileri ile birlikte aldığı kararlar arasında, üretimde çalışanların kişisel bakım kurallarına uyması, iş kıyafetlerinin temizliği, iş yerinin boya badanasının temizliği ve iş yeri tuvaletlerinin önünde antiseptikli su havuzunun bulunması da yer alıyor. Ekmek kasaları ve nakil araçlarının haftalık yıkanması, ekmek kasalarının kırık ve kirli olmaması konusunda görüş birliğine varılan toplantıda, marketlerde dışarı bırakılan ekmeklerin üzeri örtülmediği takdirde Zabıta Müdürlüğü tarafından toplanacağına dikkat çekildi. Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren ekmek üretimi konusunda sorunların ve çözümlerinin tespit edilmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirten üreticiler toplantıdan memnun ayrıldılar.
Bu haber toplam 172 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.