“Ekmeğin Serüveni” yarışması sona erdi

“Ekmeğin Serüveni” yarışması sona erdi

Bahşılı’da bulunan Atatürk ilk ve ortaokulunda, Ocak ayında başlayan “Ekmeğin Serüveni’ isimli proje kapsamında bayat ekmekten yemek ve tatlı yarışması...

Bahşılı’da bulunan Atatürk ilk ve ortaokulunda, Ocak ayında başlayan “Ekmeğin Serüveni’ isimli proje kapsamında bayat ekmekten yemek ve tatlı yarışması düzenlendi   TAKDİRE ŞAYAN Düzenlenen etkinlikte ve tatlılar yarıştı, dereceye giren velilere hediyeler verildi. Programda konuşan Bahşılı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Aslan Atman, emeği geçen herkese ve yarışmaya katılan velilere teşekkür etti. Atman, “Yüce kitabımızın da emrettiği gibi yiyin ama hiçbir şeyi israf etmeyin dediği gibi, ekmek insanlığın başlangıcı ile eşdeğer olarak serüven şeklinde devam ediyor. Biz her zaman ekmeği nimet olarak bilir, baş tacı yapmışızdır. Ekmeğin serüveninde Atatürk orta ve ilkokulu olarak, insanlarımızda zaten farkında olduğu bir davranışı tekrar hatırlatmak ve yaygınlaştırmak amacıyla, yapılan bu proje Milli Eğitim olarak, Bahşili olarak takdire şayandır. Emeği geçen okul müdürümüz, değerli öğretmenlerimiz, idarecilerimiz olmak üzere katılımcılara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 5 AYLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ Üç aşamalı yapılan projeyi anlatan Proje sorumlusu öğretmen Sema Nur Uyar beş aylık çalışmalarını anlattı. Uyar şunları söyledi, “2014 Ocak ayından itibaren başlanan  ‘ekmeğin serüveni’ isimli proje hayata geçirildi. Bugün beş aylık bir çalışmanın ürünü olan bayat ekmeklerden yapılan yemek ve tatlı yarışması düzenledik. Katılan velilerimiz 3 ayaktan oluşan projenin ilk ayağında öğrencilerimizi ekmeğin soframıza gelişindeki aşamayı gözlemlemek amacıyla önce un fabrikasına, sonrada ekmek fabrikasına giderek serüvenin birinci aşamasını gösterdik. Daha sonra ikinci aşama da ise velilerde farkındalık oluşturmak amacıyla bayat ekmekten yeni tatlar oluşturma yarışması yaptık” dedi. DERECEYE GİRENLER Yarışmaya giren 10 yemekten dereceye girenler ise şu şekilde oldu: Birinci; Ayşegül Başbuğ (Haşhaşlı Ekmek tatlısı), İkinci; Yüksel Doğan (Kremalı Ekmek tatlısı), Üçüncü; Sultan Taş (Profiterol tatlısı) ve Hatun Çetin (Patatesli Mücver), Dördüncü; Özlem Başaran (Bayat ekmekli Tirit), Beşinci; Ayşe Doğan (Yoğurtlu Tuzlu Oruğu çorbası).   KIRIKKALE HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.