1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ekmeğimizi İsraf Etme: Bayat ekmekle yapılabilecek yemekler
Ekmeğimizi İsraf Etme: Bayat ekmekle yapılabilecek yemekler

Ekmeğimizi İsraf Etme: Bayat ekmekle yapılabilecek yemekler

Kırıkkale Kız Teknik ve Meslek Lisesinde ‘Ekmeğimizi İsraf Etmeyelim’ konulu yarışmada düzenlendi. Yiyecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri bayat ekmekleri...

A+A-
Kırıkkale Kız Teknik ve Meslek Lisesinde ‘Ekmeğimizi İsraf Etmeyelim’ konulu yarışmada düzenlendi. Yiyecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri bayat ekmekleri değerlendirerek yaptıkları çeşitli yemekleri jüri üyelerine sundular.   BÜYÜK İLGİ Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner ve Milli Eğitim Müdürü Vekili Ahmet Şimşek’in yanı sıra Toprak Mahsulleri Ofisi (TSO) Kırıkkale Şube Müdürü Muharrem Belen, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul öğretmenleri ve Yiyecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri katıldı.   EKONOMİK VE ÇEVRESEL BOYUTU Ekmek israfına ait sunulan slâyt gösterisinde ekmek israfı ile ilgili rakamsal bilgiler verildi. Ekmeğin amacı dışında kullanılması yani insan gıdası olarak tüketilmemesi veya çöpe atılması, israf olduğu belirtilerek, insan gıdası olarak kullanılmayıp hayvanlara verilen ekmekler de israf edilmekte olduğu ve kişi başı ekmek israfının günlük 20 gr. (yıllık 7,3 kg) olduğu belirtildi. Bu miktar az gibi gözükse de ülke nüfusu göz önünde bulundurulduğunda israfın yıllık ekonomik boyutu 860 milyon dolardır.   ekmegimizi israf etmeyelim3HEDİYELER VERİLDİ Tarladan sofraya gelinceye kadar 1 kg buğday ekmeği üretimi için dünyada bin 608 litre, Türkiye de ise 2 bin 112 litre su harcanmaktadır. Yılda israf edilen ekmeğin parasal karşılığı olan 1,5 milyar TL’dir. Slâyt gösterimin ardından ’Ekmeğimizi İsraf Etmeyelim’ konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler tanıtılarak kendilerine çeşitli hediyeler verildi. Ekmek israfı konulu kompozisyon yarışmasında 1’inci Rukiye Nur Koşar, şiir yarışmasında 1’inci Seval Erdal, resim yarışmasında da 1’inci olan Büşra Baran oldu.   LEZZETLİ YEMEKLER YAPILDI Bayat ekmek kullanılarak hazırlanan ana yemek kategorisinde 1’inciliği kuru sebzeli ekmek ıslatma yemeği ile Fatma Nur Çağlayan 2’nciliği yalancı patlıcanla Tuğba Uygurtaş, 3’üncülüğü de sebzeli hamburgerle Fatma Nazlı, Büşra Tezel kazandı. Bayat ekmek kullanılarak hazırlanan kekler, kurabiyeler, sandviçler kategorisinde ise 1’inciliği Elif Günöz, Melike Can, Hacer Baş aldılar. Bayat ekmek kullanılarak hazırlanan tatlı ve pastalar kategorisinde de Aslı Ünal,  Kübra Doğan, Güneş Uludoğan, Eda Karabaş. Gülen Yarda birinci oldular.   KIRIKKALE HABER MERKEZİ
Bu haber toplam 252 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.