Eğitim-Sen 30. Yaşını kutladı

Eğitim-Sen 30. Yaşını kutladı

Üyelerinin haklarını korumak, mücadele, dayanışma, hak ve adalet ilkesinin herkese eşit şekilde uygulanması amacıyla 30 yıl önce kurulan Eğitim-Sen, kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

Üyelerinin haklarını korumak, mücadele, dayanışma, hak ve adalet ilkesinin herkese eşit şekilde uygulanması amacıyla 30 yıl önce kurulan Eğitim-Sen, kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

KİTAPLARINI İMZALADILAR

Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı tarafından 30. Yılına özel kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında şair Şükrü Erbaş imza standında şiir severlere kitaplarını imzaladı. Eğitim-Sen’in ilk kurucu genel başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara milletvekili Yıldırım Kaya’da “Hazirandan Hazirana” kitabını imzaladı. Saat 18.00’de başlayan imza etkinliği yoğun ilgi gördü. Daha sonra Eğitim-Sen’in bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar sinevizyon eşliğinde izleyicilerle buluştu.

İNSAN, ÖRGÜTLÜ İNSANDIR

Daha sonra şube başkanı Yüksel Şahin konuşma yaptı. Şahin, “Hak verilmez, alınır”. “Çağdaş insan, örgütlü insandır, saygın insandır” şiarı ile fiili, meşru mücadeleyle yola çıkarak 1990’da sendikalarımızı kurduk. Eğitim ve bilim emekçilerinin sesi, kamusal, bilimsel, demokratik, laik eğitimin Türkiye’deki tek gerçek temsilcisi Eğitim Sen mücadelede 30 yaşında. Eğitim ve bilim emekçilerinin tarihi, güzel bir gelecek, insanca bir yaşam ve demokratik bir Türkiye için yürütülen mücadelenin tarihidir.”

EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN SESİ

“Eğitim Sen’in tarihi, eğitim ve bilim emekçilerinin yüz yılı aşkın mücadele tarihine yaslanmış, TÖS,TÖB-DER, Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Sen sürecinden aldığı gelenek üzerinden inşa edilmiştir. Eğitim Sen, eğitimde ve toplumsal yaşamda oluşturulmak istenen karanlığı yırtan fiili meşru mücadelenin sonucunda okullarda, üniversitelerde, eğitim kurumlarında inşa edilmiş, eğitim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olmuştur. Eğitim Sen, 30 yıllık mücadele tarihinde sadece sendikal hakların değil; aynı zamanda demokrasi mücadelesinin de öznesi olmuş, anti-demokratik uygulamalara, toplum üzerindeki baskılara ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmiştir.”

BARIŞIN SAVUNUCUSU OLMUŞTUR

“Eğitim Sen‘in mücadele tarihi, diğer bir yönüyle de kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasına, kamusal hizmetlerin ticarileştirilmesine, özelleştirmelere, esnek, sözleşmeli, ücretli çalışma uygulamaları ile çalışma hayatının güvencesiz hale getirilmesine, işsizliğin ve yoksulluğun artmasına karşı, herkes için eşit, parasız ve nitelikli eğitim mücadelesidir.

barışın savunucusu olmuştur” dedi.

GÜNÜN ANISINA PLAKET VERDİ

Daha sonra CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Eğitim-Sen önceki dönem genel başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Belde Taş Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya konuştu.  Şair Şükrü Erbaş’ın sunduğu şiir dinletisinin ardından şube başkanı Şahin, şair Erbaş’a karanfil ve günün anısına plaket verdi.

GRUP ABDAL KONSER VERDİ

Gece Grup Abdal’ın duygu ve coşku dolu türküleri yoğun ilgi gördü. Kitle konser sırasında türkülere eşlik etti, coşkuyla halaylar çektiler.  Gecenin sonunda konuklara ve Grup Abdal’a günün anısına plaket verildi. Etkinliğe katılanlar, anlamlı, muhteşem, coşku dolu böyle bir gece hazırladıkları için Eğitim Sen’e, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Haber: Sedat Gençay

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.