Mehmet Bayrak

Mehmet Bayrak

Ebu Süfyan b. Harb'in Müslüman oluşu:

Ebu Süfyan b. Harb'in Müslüman oluşu:

Ebu süfyan  Mekke’nin ileri gelenlerinden ve dolayısıyla İslamın azılı düşmanlarından idi. M. 565 yılında Mekkede doğdu.

Hazreti Peygamber (s.)den 5 yaş büyüktür. Mekke döneminde müslümanlara çok işkence çektirenlerden birisidir.

 Aradan zaman geçti ve hicretin 8. Senesi Mekke fethedildi. Ebu süfyan çaresiz ve perişan bir halde Haram'da oturuyorken, Peygamberimiz Aleyhisselam önde, Müslümanların da arkasından Peygamberimiz Aleyhisselamın izince yürüdüklerini görünce:

"Muhammed için askerler toplasam mı, şu adamla yine çarpışmaya dönsem mi, ne yapsam ki?!" diye içinden kurmaya başlamıştı.

O sırada, Peygamberimiz Aleyhisselam gelip onun başucuna dikildi ve iki küreği arasına eliyle vurarak: "Allah o zaman da yine seni hor, hakir kılar!" buyurdu.

Ebu Süfyan, başını kaldırıp, başucuna Peygamberimiz Aleyhisselamın dikildiğini görünce: "Şu ana kadar, senin gerçekten peygamber olduğuna kanaat getirememiştim. İçimden geçirdiğim kuruntulardan dolayı Allah'a tevbe ediyor, O'ndan yarlığanmak, bağışlanmak diliyorum!" dedi ve kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Hazreti Peygamber (s.) onun gönlünü İslam’a iyice ısındırmak için Huneyn gazsvesinde elde edilen ganimetlerden onu yüz deve verdi. 

650-53 yıllarında Medinede vefat etti.

Bu yazı toplam 1212 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Bayrak Arşivi