Derse 'bisiklet turu'nda devam ediyor

Derse 'bisiklet turu'nda devam ediyor

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki bir ortaokulda görev yapan öğretmen Nesibe Timurkaan, öğrencileriyle haftada bir gün okul çıkışı bisiklet turuna çıkıp pedal çeviriyor, molalarda eğitime devam ediyor.

Dursun Dumangöz Ortaokulunda 2 yıldır Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yapan Nesibe Timurkaan, öğrencilerinin spor yaparken öğrenmelerini sağlamak amacıyla "Hadislerle Sağlıklı Yaşam Projesi"ni geliştirdi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının başından itibaren ortaokuldaki 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda uygulanmaya başlanan proje çerçevesinde öğrenciler, haftanın bir günü okula bisikletleriyle geliyor. Ders bitiminin ardından Timurkaan'ın öncülüğünde bisikletleriyle tura çıkan öğrencilerin güvenliğini de İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sağlıyor.

Timurkaan, ilçe sahili boyunca bisiklet turu yaptığı öğrencilerine molalarda hadisler hakkında bilgi verip, Hz. Muhammed'in hayatından örnekler sunuyor. Öğretmenlerinin anlattıklarını ilgiyle takip eden öğrencilere molalarda süt ve meyve ikram ediliyor.

Okul çıkışı bisiklet sürüşü

Projenin mimarı Timurkaan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin hem eğlenip hem de Hz. Peygamber'in hadislerini öğrenme isteği üzerine projenin ortaya çıktığını söyledi.

Meslektaşlarının da desteğiyle projenin sürdüğünü vurgulayan Timurkaan, "Her hafta bir gün okul çıkışı yarım saatlik bisiklet sürüşünden sonra mola veriyoruz. Burada çocuklarla beraber Peygamber Efendimiz'in hadislerini okuyoruz, öğreniyoruz. Daha sonra dinlenerek aynı güzergah üzerinden okula devam ediyoruz. Ahlaki yönden çocukların gelişimine katkı sağlayacak Peygamber Efendimiz'in öğretilerini anlattık. Dinin özünü çocukların anlayabileceği şekilde yaşayıp hayatlarına uygulayabilecekleri şekilde çocuklara verebilmek istiyoruz." diye konuştu.

Okul idarecileri ve öğretmenlerden destek

Dursun Dumangöz Ortaokulu Müdürü Burhan Gökhan Cicim de proje güzel olduğu için okul idaresi olarak projeyi desteklediklerini belirtti.

Ekip ruhuyla projeye başladıklarını aktaran Cicim, "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimizin işi sırtlamasıyla projemiz çok güzel bir şekilde ilerledi. Amaç burada çocuklara hadisleri daha iyi kavratabilmekti, eğlenerek öğrenmelerini sağlamaktı. Çocuklarımız bu şekilde hem Peygamber Efendimizi daha iyi tanıyor hem de sağlıklı bir nesil yetiştirme yönünde adım atmış oluyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.