Ders zili çaldı

Ders zili çaldı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, 3 aylık yaz tatil maratonunu tamamlayan öğrenciler ders başı yaptı.

2018-2019 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA 49 BİN 539 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

 

Ders zili çaldı

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, 3 aylık yaz tatil maratonunu tamamlayan öğrenciler ders başı yaptı. Kırıkkale’de ilk ders zilini Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz ve protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler birlikte çaldı.

İLK DERS ZİLİNİ PROTOKOL ÇALDI

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının açılışı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk bırakılması ile başladı. Çelenk bırakılmasının artından Atatürk İlköğretim okulunda program düzenlendi. Düzenlenen eğitim öğretim yılı açılışının ilk zilini Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Jandarma Komutanı İl Albay İbrahim Ayhan Vural, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, il müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte çalarak, eğitim öğretim yılını başlattılar.

ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITIMI YAPILDI

3 aylık yaz tatilini geride bırakan öğrenciler, dün çalan ders zili ile birlikte ders başı yaptı.

Kırıkkale genelinde 19'u okul öncesi, 91'i ilkokul, 72'si ortaokul, 59'u lise ve dengi okul olmak üzere toplam 241 okulda 2 bin 820 derslik bulunuyor. 3 bin 910, ilkokulda 15 bin 156, ortaokulda 15 bin 507, lise ve dengi okullarımızda 14 bin 966 olmak üzere toplamda 49 bin 539 öğrenci bulunuyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kırıkkale’de bulunan 49 bin 539 öğrenciye de toplamda 615 bin 153 adet ücretsiz ders kitabının dağıtımı gerçekleştirildi. 3 bin 510 öğretmen ile eğitim verilecek.

241 OKUL BULUNUYOR

Atatürk İlköğretim okulunda yapılan 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı programının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi gerçekleştirdi. Tüfekçi yaptığı konuşmada, “Eğitim liderlerimiz, Öğretmenlerimiz, velilerimiz, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı hayırlı olsun. Kırıkkale genelinde 19’u okul hizmeti, 91’i ilkokul, 72 ortaokul, 59’u lise ve rengi okul olmak üzere toplamda 241 okulumuz bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDE YENİ BİR ATILIM

Tüfekçi, “İlimizde okulöncesi 3 bin 910, ilkokulda 15 bin 156, ortaokulda 15 bin 507, lise ve dengi okullarımızda 14 bin 966 olmak üzere toplamda 49 bin 539 öğrenci ile eğitim öğretim yılına başlangıç yapıyoruz. Aynı zamanda geçen hafta açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Eğitim’de vizyon Projesi’nde de valimiz, protokol üyelerimiz ve tüm öğretmen arkadaşlarımızla bu yıl bir atılım gerçekleştirerek, eğitime yeni bir vizyon, yeni bir atılım, yeni bir adım atmak istiyoruz. Eğitim öğretim yılımızın hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YENİ ŞEYLER ÖĞRENME İMKANI

Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz ise yaptığı konuşmada, “Bugün siz öğrencilerimiz çok heyecanlısınız. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı açılıyor. Yaz tatilinden sonra okulunuza, arkadaşlarınıza ve öğretmenlerinize kavuştunuz ve bunlardan bana göre çok daha önemlisi her gün yeni yeni şeyler öğrenme imkânına sahip olacaksınız. Eğitim öğretim yılı içerisinde ki bana göre en önemli amacı bu”

ŞEHİTLERİMİZİ HATIRLAMAMIZ LAZIM

“Bugün dünyanın her yerinde büyük bir çoğunluğu bizim ülkemizde olmak üzerde bu şartlarda eğitim almak, yeni bir şeyler öğrenmek bu kalitedeki okullarda eğitim almak için çok şeyini kaybedecek, bunlardan çok uzak olan binlerce milyonlarca çocuklarımız var. Sizlerin bu şartlarda bu vatanın üzerinde yaşamamıza imkân veren şehitlerimize gazilerimizi hatırlamamız lazım”

VALİ HAKTANKAÇMAZ ANISINI ANLATTI

Geçmişte yaşadığı bir anısını anlatan Vali Haktanmaçzmaz, öğrencilik zamanlarında okuduğu ve özetini çıkardığı kitabın özetini en yakın kütüphaneye götürene yeni kitapların verildiği haberini alması üzerine kendi emekleriyle aldığı kitabın çok önemli olduğundan bahsederek, öğrencilere kitap okumanın önemini bir kez daha hatırlattı.

ÖĞRENMENİN TEMELİ KİTAP OKUMAK

Vali haktankaçmaz konuşmasının devamında ise, “Özellikle bizler bu vatanı sizler için, bu makamları sizlere emanet etmek için sizlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için çalışıyoruz. Kitap okumak çok önemli. Kitap okumak, öğrenmenin temeli, bilgiyi geliştirmenin de temeli. Kırıkkale’mizde ki ilk okuma bahçesi Atatürk İlköğretim okuluna açıldı. Bu yıl farklı çalışmalar ile eğitim düzeyimizi yükseltmek için çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

OKUMA BAHÇESİ AÇILDI

Konuşmaların ardından Kırıkkale’de ilk olan ‘Okuma Bahçesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, protokol üyeleri öğrenciler ile birlikte Okuma Bahçesinde kitap okudu. Vali Haktankaçmaz ve protokol üyeleri daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilere yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulundular.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Düzenlenen programa Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Jandarma Komutanı İl Albay İbrahim Ayhan Vural, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, il müdürleri, öğretmenler, çok sayıda veli ve öğrenciler katıldı.

 

Haber-Foto: Burak Can

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.