Ders bitti, tatil zamanı

Ders bitti, tatil zamanı

​​​​​​​Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 2018-2019 eğitim öğretim ikinci yarıyılında 49 bin 77 öğrencinin karne almasıyla sona erdi.

KIRIKKALE’DE 2018-2019 EĞİTİM VE ÖĞRETİM İKİNCİ YARIYILINDA 49 BİN 77 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

 

 Uzun bir ders maratonunu geride bırakan öğrenciler, 3 aylık yaz tatilinin ardından 9 Eylül 2019’da yeniden ders başı yapacak.

İKİ BİN 765 DERSLİK BULUNUYOR

2018-2019 eğitim öğretim ikinci yarıyılı Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle tamamlandı. Temel eğitimde 179 okulda bin 837 derslikte 34 bin 80 öğrenci, orta öğretimde 67 okulda 928 derslikte 14.997 öğrenci olmak üzere toplamda 244 okulda 2.765 derslikte 49.077 öğrenci örgün eğitimde karne aldılar. Karne töreni kapsamında da Gazi İlk ve Ortaokulu ile Şehit Suat Yalçın Anaokulunda etkinlik gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLER DEĞERLİLERİMİZDİR

Törene; Vali Yardımcısı Emin Alıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, İl Mili Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, kamu kurum il müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Müdür Tüfekçi, “Eğitim, bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir. Eğitime ve öğrenciye yapılan yatırımın ülkemizin hatta dünyanın geleceğine katkı sağladığı bilinciyle ve Milli Eğitim Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu ışığında 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı boyunca öğrencilerimizle çalıştık”

EĞİTİM İÇİN ÖNEMLİ PROJELER

“Yıl boyunca yeni projeleri uygulamaya koyduk. Bilimsel, sportif ve kültürel etkinliklere önem vererek, çeşitli alanlarda başarılar elde ettik.  Yapmış olduğunuz çalışmalar ilimize farklı başarılar getirmiş, hedeflediğimiz yerlere yaklaşmamızı sağlamıştır. Gerek müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projeleri gerçekleştirmeniz gerekse bireysel projeler üreterek eğitime destek verdiğiniz ve farklı bakış açısı sunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gelecek yılda hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağımızı, ilimizi daha iyi yerlere ulaştıracağımızı umut ediyor, iyi tatiller diliyorum.”

EKSİKLİĞİN TELAFİSİ MÜMKÜNDÜR

“Çocukların eğitiminin ailede başlar ve ömür boyu devam eder. Karne, öğrencilerin yıl boyunca çeşitli sebeplerle edinemediği bazı bilgilerin ve becerilerin telafi edilmesi gerektiğini gösteren bir belgedir. Bilgi eksikliğinin telafisi her zaman mümkündür. Önemli olan kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızın iyi bireyler olarak yetişip topluma olumlu katkılar sağlamasıdır. Çocukların her zaman yanlarında olmanız, desteklemeniz, güven vermeniz ve sorunlarını çözmek için çaba sarf etmeniz gerekmektedir.”

YAZ TATİLİ BOYUNCA DİNLENİN

“Bu onların özgüven duygularını yükseltecek, daha iyi işler başarmak için adım atmalarına destek olacaktır. Yıl boyunca çok çalışarak ve örnek davranışlar sergileyerek güzel bir tatili hak ettiniz. Yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatili boyunca dinlenin, oyun oynayın, aileniz ve arkadaşlarınız ile güzel vakit geçirin, spor yapın, yeteneğinizin olduğu ve sevdiğiniz sosyal kurslara gidin ve bol bol kitap okuyun. Sizlere iyi tatiller diliyor, önümüzdeki yıla dinlenmiş, mutlu, enerjik ve hazır bir şekilde başlamanızı temenni ediyorum.” Konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte gökyüzüne balon bırakıldı, daha sonra sınıflarda öğrencilere karneleri protokol üyeleri tarafından taktim edildi.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİ TATİL GÜNLERİ

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019’da başlayacak.18-22 Kasım 2019’da ilk ara tatil yapılacak.25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam edecek. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak.(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün). İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak.06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek.(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün).13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek. Milli Eğitim Bakanlığının yeni takvimine göre 2019-2020 eğitim öğretim yılı 19 Haziran 2020'de sona erecek ve 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Haber: Ahmet Gökdemir

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.