Demokrasi nöbeti hiç bitmeyecek

Demokrasi nöbeti hiç bitmeyecek

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 4. Yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 4. Yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda buluşan Kırıkkaleli vatandaşlar, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla nöbet tuttular.

VATAN İÇİN DUALAR EDİLDİ, 
MEHTERAN KONSER VERDİ 
Kırıkkale'de, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde şehitler dualarla yad edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesi ile devam etti. Daha sonra Mehteran Takımı konser verdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişinin ardından 15 Temmuz gecesinde yaşanılan videolar sunuldu. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda buluşan Kırıkkaleli vatandaşlar, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik sergilediler. 

ANMA KOŞUSUNUN SANCAĞI TESLİM EDİLDİ 
15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 81 ilde aynı anda başlayan “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Koşusu” nun tamamlanmasının ardından sancak, sporcular tarafından Vali Yunus Sezer’e teslim edildi. Duygusal anlarında yaşandığı törende, demokrasi nöbetinin asla bitmeyeceği, vatan hainlerine karşı milletin her zaman dimdik karşılarında duracağı mesajları verildi. 

AZİZ MİLLETİMİZİN DESTANSI DİRENİŞİ
Anma töreninde konuşma yapan Vali Sezer, “15 Temmuz 2016 tarihinde devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır” dedi. 

BÖYLE BİR İHANETİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ
“Bu yüce milleti bölmek, parçalamak ve yıkmak isteyen iç ve dış mihraklara karşı aynı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda milletçe topyekûn verilen ve tarihe altın harflerle yazılan mücadelelerde olduğu gibi 15 Temmuz’da Türk milletinin şanlı tarihindeki yerini almıştır. Aziz Milletimiz, 15 Temmuz’da varlığına, istikbaline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek, birlik ve beraberliğimiz sayesinde, nelerin başarılabileceğini bütün dünyaya göstermiştir. Bu şanlı mücadelede; Vatan, Millet, Bayrak ve İstiklal uğruna; gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükran ile anıyorum.”

MEYDANLARA İLK İNEN İL KIRIKKALE İDİ 
Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Hiç kimse şunu aklından çıkartmasın. Bu milletin birliği ve beraberliği devam ettiği süreçte asla ve asla kimse karşısında duramayacaktır” dedi. Saygılı milletle beraber olduklarını ifade ederek, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yüreklerin tek bir şekilde attığını söyledi, Saygılı, Bütün Kırıkkaleli hemşerilerim bu meydanı Türkiye'de ilk dolduran şehir olması münasebetiyle tüm Kırıkkaleli hemşeriliklerime teşekkür ediyorum” dedi. 

VATANDAŞLARA PİLAV İKRAMI YAPILDI 
Saygılı, “Hepsiyle gurur duyuyorum. Hiç kimse şunu aklından çıkartmasın. Bu milletin birliği ve beraberliği devam ettiği süreçte asla ve asla kimse karşısında duramayacaktır. 'Halk mı? Tank mı?' diyenlere halkın gücünün ne kadar kuvvetli olduğunu bütün dünya gördü” dedi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında vatandaşlarla anı fotoğrafı çektiren Vali Sezer, Kırıkkale Belediyesince hazırlanan etli pilavı, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte vatandaşlara ikram etti. Kasidelerin, ilahilerin okunup duaların edildiği Demokrasi nöbeti etkinliği salâların okunmasının ardından sonlandı. 
Haber: Sedat Gençay 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.