DABİS SİSTEMİ ERİŞİME AÇILDI

DABİS SİSTEMİ ERİŞİME AÇILDI

Danışman Bilgi Sistemi (DABİS), Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından lisans ve önlisans mezunlarının iş gücü piyasası performanslarını değerlendirmek ve bu değerlendirme sonuçlarının tercih danışmanlığı ile mesleki danışmanlık faaliyetlerind

Danışman Bilgi Sistemi (DABİS), Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından lisans ve önlisans mezunlarının iş gücü piyasası performanslarını değerlendirmek ve bu değerlendirme sonuçlarının tercih danışmanlığı ile mesleki danışmanlık faaliyetlerinde kullanılabilmesini sağlamak üzere tasarlanan bir bilgi sistemidir. DABİS ile, ÜNİ-VERİ’nin analiz çerçevesi genişletilmiş; 81 lisans ve 42 önlisans bölümünün iş gücü piyasası performansı üniversite bazında raporlanmıştır.

DABİS SİSTEMİNİN KULLANIM ALANLARI

DABİS, seçilen bir üniversitenin belirli bir program mezununun; Ne kadar sürede iş bulduğu, Başladığı işte ortalama ne kadar ücret aldığı, Program niteliğinden farklı nitelikteki bir alanda çalışıp çalışmadığı, Kamu sektöründe çalışıp çalışmadığı, Çalıştığı firmanın büyüklüğü, Hangi sektörde iş bulduğu gibi tercih sürecine etki edebilecek önemli göstergeler içermektedir. Başta üniversite tercihi yapacak öğrenciler olmak üzere eğitimine devam eden gençlerin ve ilgili profesyonellerin doğrudan yararlanabileceği ÜNİ-VERİ ile üniversite mezunların iş gücü performanslarını “bölüm bazında” incelenebilir ve karşılaştırmalar yapılabilir.

“CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİNE TEŞEKKÜRLER”

Türk PDR-Der Kırıkkale İl Temsilciliği” Türk PDR-Der Genel Başkanı Mesut Yıldırım ve Genel Sekreter Mehmet Fatih KILIÇ Cumhurbaşkanlığı insan Kaynakları Ofisi Daire Başkanı Dr. Savaş Ceylan‘ı makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisi tarafından geliştirilen ve tercih dönemlerinde hizmetine sunulan DABİS sistemi için teşekkürlerini ilettiler ve ilerleyen süreçte kariyer danışmanlığı çalışmaları başta olmak üzere ortak gerçekleştirilebilecek etkinlikler üzerine görüş alışverişinde bulundular. Değerli hocamıza nazik kabulleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.” İfadelerini sosyal medya hesabından paylaştı

TERCİH DÖNEMİNDE NEDEN KIRIKKALE?

Yüksek strateji konumu, nitelikli devlet destekleri, eğitimli genç nüfus, ekonomik istihdam ve kalkınma açısından uygun olması huzurlu ve sosyal yaşam alanlarının fazlalığı, Esenboğa havalimanına 1 saat uzaklığı, Sivas-İstanbul hızlı tren güzergâhında olması , Ab ve ülke ortalamasının üzerinde genç nüfus yüksek kalitede eğitim olanakları yüksek okullaşma oranı sahip olması nedenleriyle Kırıkkale tercih edilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.