Cumhuriyet türkülerle kutlandı

Cumhuriyet türkülerle kutlandı

Yenimahalle Belediyesi ve Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) işbirliğiyle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Türk’ün...

Yenimahalle Belediyesi ve Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) işbirliğiyle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Türk’ün Işığa Çağrısı: Cumhuriyet Konseri” Başkent Sanat Topluluğu’nca gerçekleştirildi.

Konsere, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar,OSİAD Başkanı Adnan Keskin,Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcısı Başar Bal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

YAŞAR’A TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Başkent Sanat Topluluğu Başkanı Kenan Yıldız, Başkan Yaşar’a ve OSİAD Başkanı Adnan Keskin’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yıldız’dan sonra söz alan OSİAD Başkanı Keskin, “Cumhuriyet kurulduğunda ülkemiz yüzünü batıya döndü. Bizler de temel hak ve özgürlükleri ön planda tutarak cumhuriyeti yaşatacağız” dedi.

‘ATATÜRK’E BORÇLUYUZ’

Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Yaşar, “Çağdaş cumhuriyeti yaşatmak için daha nice 90 yıllara. Cumhuriyetimiz kanla, büyük zorluklar ile kazanılmış bir cumhuriyettir. Atatürk ve silah arkadaşlarına olan minnet borcumuzu önce bizler, sonra torunlarımız ödeyecek. Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin asli görevidir” dedi.

‘CUMHURİYET ÇOCUĞUYUM’

Yaşar, şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde Kurtuluş Savaşı’nı kazandık. Herkes eline vicdanına koysun ve cumhuriyetin kurulduğu yılları öyle değerlendirsin. Cumhuriyet olmasaydı bugün belediye başkanı, milletvekili, başbakan veya cumhurbaşkanı olamazdık. Kavga ile değil barış ve sevgi ile cumhuriyeti yaşatacağız. Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Ben cumhuriyet çocuğuyum. Öyle de kalmaya devam edeceğim.”

‘YAZIYOR YAZIYOR’

Konuşmaların ardından sahne alan Şef M. Erkan Efe yönetimindeki koro birbirinden güzel şarkı ve türküleri seslendirdi. Elinde gazete ile “Yazıyor yazıyor” diye bağırarak salonda bir anda koşmaya başlayan çocuk davetlileri şaşırtarak nostalji dolu anlar yaşattı. Ardından Yörük Ali Efe türküsü eşliğinde Yörük Ali zeybeği sergilendi. Cumhuriyetin 90’ıncı yılı anısına Yaşar ve Keskin’e Başkent Sanat Topluluğu tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.