1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çubuk’ta işletmelere hijyen denetimi yapıldı
Çubuk’ta işletmelere hijyen denetimi yapıldı

Çubuk’ta işletmelere hijyen denetimi yapıldı

Çubuk Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler işletmelere hijyen denetimi yaparken, denetimlerin sonucunda diğer işletmelere örnek olacak...

A+A-
Çubuk Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler işletmelere hijyen denetimi yaparken, denetimlerin sonucunda diğer işletmelere örnek olacak işyerlerinin ödüllendirileceği belirtildi. Çubuk Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, halk sağlığını korumaya yönelik çeşitli faaliyetler gösteriyor. Oluşturulan özel ekipler, gıda üretimi yapan lokanta, pastane, fırın, turşucu, dondurma üretimi yapan imalathaneler ile sakatat ve kasapları denetleyerek hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. Yapılan denetimlerde her türlü detayı dikkate alan ekipler, denetim sonucunda diğer işyerlerine örnek olacak işletme sahiplerine de teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler vererek ödüllendirecek.  DENETİMLERİN SONUCUNDA ÖRNEK İŞLETMELER ÖDÜLLENDİRİLECEK Halkın en temiz şartlarda ihtiyaçlarını almaları için sık sık denetimler yaptıklarını anlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yapılan denetimlerde kurallara uyan ve her konuda örnek teşkil edecek işletme sahiplerinin de teşekkür belgesi ile ödüllendirileceğini söyledi. Denetimlerde halk sağlığının korunmasının yanında ilçeyi turizme de hazırlamak amaçlandığını ifade eden Başkan Özden, “Daha önce yaptığımız eğitim çalışmaları ve toplantılarının devamı olaraktan, kurallara uyan, temizlik, hijyen başta olmak üzere kendini her konuda geliştiren ve bu konuda diğer işletmeler de örnek olan işletmeleri ödüllendireceğiz.  Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü personellerinden oluşturulan ekipler tarafından yapılan denetimlerde işletmeler adeta tepeden tırnağa denetleniyor. Bu denetimlerde hem halkın sağlığı ile oynayan işletmelere gerekli cezai işleler yapılırken, hem de ödüllendirmek için oluşturulan kriterlere uygun iş yerleri tespit ediliyor” dedi. Denetimlerde 4 ekmek fırını, 37 lokanta, 11 pastane, 4 dondurma üretim yeri, 16 kasap, 4 sakatat ve 23 turşu imalathanesi olmak üzere toplam 99 işletmenin teknik ve hijyenik bakımdan denetimlerinin yapıldığını belirten Başkan Özden, belediyenin yapmış olduğu çalışmalara ilaveten vatandaşların da tükettikleri gıdaların tazeliğine ve hijyenine mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini ve görülen eksiklikler ile taktir edilecek güzel uygulamaları da 153 Alo Zabıtaya bildirmeleri konusunda tavsiyede bulundu.
Bu haber toplam 213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.