Çocuklarımıza sorgulamayı öğretmeliyiz

Çocuklarımıza sorgulamayı öğretmeliyiz

​​​​​​​Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı münasebetiyle bir açıklama yaptı. Vurgun: Çocuklarımıza düşünmeyi ve sorgulamayı öğretmeliyiz

MAZLUMDAN YANA OLMAYI ÖĞRETMELİYİZ

"Her öğrencinin zihin dünyası, yapısı, kabiliyeti, becerisi farklıdır.”  diyen Vurgun,  “Bizler çocuklarımıza düşünmeyi, sorgulamayı, muhakeme ve mukayese etmeyi öğretmeliyiz. İnsanı, bitkiyi, hayvanı, zamanı, mekânı; çağımızı, dünyayı; yeryüzünü, gökyüzünü okumasını öğretmeliyiz. Ahlaklı olmayı, dürüst olmayı, adil olmayı öğretmeliyiz. İncitmemeyi, merhameti, sevgiyi, saygıyı öğretmeliyiz. Ne olursa olsun haksızlığa karşı gelmeyi, kim olursa olsun mazlumdan yana olmayı öğretmeliyiz.”  diye konuştu.

İŞİNDE VE MESLEĞİNDE EHİL OLMASINI ÖĞRETMELİYİZ

Vurgun, ”Gerçek kazanç ve birikimin çoğunluk, para, makam, şan, şöhret, beğeni, alkış olmadığını öğretmeliyiz. İşinde, mesleğinde, görevinde ehil olmasını öğretmeliyiz. İyi insan olmanın yolunun insanlığa faydalı işler yapmaktan geçtiğini öğretmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize zihin açıklığı, öğretmenlerimize de görevlerinde başarılar diliyorum."

Haber: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.