Çocuklarımız denek mi?

Çocuklarımız denek mi?

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, 2012-2013 eğitim öğretim döneminde,  5 buçuk yaşında okula başlama zorunluluğu getirilen ancak bu yıl geri...

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, 2012-2013 eğitim öğretim döneminde,  5 buçuk yaşında okula başlama zorunluluğu getirilen ancak bu yıl geri çekilen uygulamaya “Çocuklarımız denek olarak mı kullanılıyor?” eleştirisini yöneltti.

Geçtiğimiz yıl 4+4+4 eğitim sistemi dayatmasıyla binlerce ailenin mağdur olmasına sebep olduğunu ve 66 aylık çocukların ilkokula başlama zorunluluğunun belki de çocuklarda tamiri imkansız tahribatlara yol açacağını ifade eden Mehmet Perçin, “Hükümetin, günlerce süren tartışmalara rağmen kendi zorlamasıyla uygulamaya koyduğu 4+4+4 sistemi, 450 bin kadar çocuğumuzu mağdur etmiştir. Hükümet, pedagoglara, eğitimcilere ve en önemlisi anne babalara sormadan giriştiği bu yanlış sistemle ne yazık ki çuvallamıştır” dedi.

BU HATA NASIL TELAFİ EDİLECEK

2012-2013 eğitim öğretim yılı başlamadan günler önce defalarca eylem ve basın açıklaması yaptıklarını belirten Mehmet Perçin, “Ben hem bir öğretmen olarak, hem bir baba olarak hem de ana muhalefet partisinin ilçe temsilcisi olarak, çocukları bu kadar erken yaşta ilkokul sıralarına oturtmanın sakıncalarını ifade etmiştim. Hükümet defalarca değiştirdiği sınav sistemlerinden olduğu gibi 66 aylık çocukları okula başlatarak da sınıfta kalmıştır. Şimdi bütün bir yılını çoğunlukla oyun zamanlı geçirmiş ve çoğunluğu okumayı öğrenemeden ikinci sınıfa geçmiş çocuklarımızın, akademik hayatını derinden etkileyecek bu durum nasıl telafi edilecek, bizlere bir de bunun yollarını anlatsınlar.” açıklamalarında bulundu.

GERİ ADIM HÜKÜMETİN BAŞARISIZLIĞINI ORTAYA KOYDU

Perçin, çocukların anaokulu yaşındayken ilkokula başlatılmalarının bilim çevrelerince yapılan açıklamalarda pedagojik sakıncalarının anlatıldığını buna rağmen hiçbir şekilde geri adım atmayan hükümetin, bir yıllık eğitim öğretim döneminin sonunda geri adım atarak başarısızlığını kabul etmiş olduğunu gösterdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.