Çocuklar eğlenerek öğrenecek 

Çocuklar eğlenerek öğrenecek 

​​​​​​​Türkiye’nin alanında en büyük Çocuk Trafik Eğitim Parkuru ve Çocuk Eğitim Mini Şehri’nin çalışmaları, Kırıkkale’nin Bahşili ilçesinde tamamlandı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: “TRAFİKTE CAN KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirilen trafik eğitim parkuru, alan olarak Türkiye’de ilk olma özelliği de taşıyor.

RENKLİ GÖRSEL OLUŞTURUYOR

Kırıkkale’nin Bahşili ilçesinde çocukların trafik kurallarını öğrenmesine yönelik yapılan 15 dönüm arazi üzerine yapılan “Mini Çocuk Şehri Trafik Parkı” Uluslararası Karayolu Trafik Haftası kapsamında Kırıkkale’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Trafik, AFAD, itfaiye ve ilk yardım alanlarında çocukların eğlenerek teorik ve uygulamalı eğitim alacağı; kapsam olarak ilk ve en büyük mini şehir olan Trafik Çocuk Parkı, çizgi film karakterlerinin maketleriyle renkli görsel oluşturuyor.

TAMAMEN ÇOCUKLARA HİTAP EDİYOR

Sadece trafik eğitiminin değil, hastane, AFAD gibi kurumların da eğitim vereceği bölge,

tamamen çocuklara hitap ediyor. İtfaiye, hastane, otobüs durakları, üst geçitler ve tüm trafik işaretlerinin olduğu mini çocuk şehrinde çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğrenecek. Çocuklar burada uygulamalı trafik eğitimi alarak, trafik kurallarını en iyi şekilde öğrenen bir birey olarak yarınlara yetişecek. Mini çocuk şehir parkının içerisinde kurulan tren vagonlarındaki dersliklerde de eğitim alabilecekler.

TRAFİK KURALLARI HAYAT KURTARIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ‘Mini Çocuk Şehri Trafik Parkı’nın trafik kurallarının öğrenilmesi ve öğretilmesi alanında önemli bir yer olduğunu ifade etti. Trafik kurallarına uymanın hayat kurtardığına vurgu yapan Saygılı, “Kırıkkale’de bu anlamda farkındalık oluşturacak önemli çalışmalara imzalar atılıyor. Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

CAN KAYBI YÜZDE 41 AZALDI

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu gibi eğitim yerlerinde daha da bilgi ve tecrübe kazanacağına inanıyorum. Elmadağ Polis okulunda yapılan eğitim programı açılış töreninde de ifade edildiği üzere trafik haftası etkinliklerinin özelikle gençliği hedef alan, gençler üzerinden toplumun bilinçlendirilmesi sürecini geliştirmek amacıyla pek çok etkinlikler yürütüldü. Geçtiğimiz yıl kırmızı düdük kampanyası çerçevesinde tüm çocuklarımız her aile bireyinin kendi polisi oldular. Yapılan çalışmalar sonucunda 2019'un 4 ayında trafik kazalarında can kaybı yüzde 41 azaldı” dedi.

KIRIKKALE’Yİ CAZİBE MERKEZİ YAPIYORUZ

Vali Yunus Sezer, “Bizlerde Kırıkkale’de bize ait bir hikâye olsun istedik. Bu dönemde çalışan kamu görevlileri olarak. Cumhurbaşkanımız ve sizlerden aldığımız ilhamla her vatandaşımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ve katkısıyla şehrimizin tüm dinamiklerini hareke geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Kısa zamanda örnek uygulamalara imza attık. Kırıkkale’nin artık bir marka haline gelmiş silah sanayinin yanı sıra;  bütün birikimlerinin tamamını kullanmaya yönelik bu şehri bir cazibe merkezi haline getirmenin çabası içerisindeyiz. “

YATIRIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

“Kırıkkale’nin müthiş bir turizm potansiyeli var. Kızılırmak 83 km boyunca ziyaret ettiği şehrimizde bu güzelliklerden faydalanmak için projeler gerçekleştiriyoruz. Bir yandan belediyemiz ile birlikte Celal Bayar Parkı’nın millet bahçesine dönüştürülmesi, bir yandan geleneklerimizin yaşatılması için köy kurulması, Yeşil Vadi projesi, Çeşnigir Kanyonu projesi gibi çeşitli yatırım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Tarım potansiyelimizi de harekete geçirmek için çalışıyoruz. Başlatılan çalışmaların çok kısa süre içerisinde sonucunu aldık. Lavanta Vadisi projesi geçtiğimiz hafta tamamlandı bu hafta da ikinci projemizin açılışını yapıyoruz.”

TÜRKİYE’NİN İLKİ OLACAK KONSEPT

“Trafik güvenliğine verilen önemin farkındayız. Her yıl ölümlü trafik kazalarının azaltılması amacıyla verilen mücadeleyi ve vatandaşlarımızın da bu konuda göstereceği duyarlılığı hepimiz önemsiyoruz. Bu parkta aileler çocuklarıyla birlikte trafik kurallarını öğretecek. Bu trafik parkında Türkiye’nin ilki olacak konsepti uygulandı. Çocuklarımız artık buraya gelerek hem trafikle ilgili teorik eğitimleri alacaklar hem de ilk yardım eğitimini buradan alacaklar.”

AFAD alanında, itfaiye alanında ve acil durum gerektiren bütün konularda burada çocuklarımıza eğitimler verilecek. Bu trafik parkının hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

TRAFİK ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUNDUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bildiğiniz gibi bu haftayı her yıl Trafik Haftası olarak kutluyoruz. Bu sayede trafik güvenliğiyle ilgili ülke genelinde bir farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Dünde bu vesileyle hem bu kemer sana çok yakışır projesi hem de 1500 yeni trafik polisimizin göreve başlaması nedeniyle toplantı gerçekleştirdik. Orada da ifade ettik trafik güvenliği sorununun yıllardır içimizi acıtan, günümüzde dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını kaybettiği çok önemli bir konudur.”

BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇABA İÇERİSİNDEYİZ

“Sadece ülkemizde değil dünya da acil sorunlar ve bu sorunların çözümünü bekleyen meselelerdir. Uzun yıllar, bu sorunu çözmek için çaba içerisindeyiz. Özellikle son yıllarda pek çok yeni tedbir, yeni uygulama ve yeni projeler ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında vizyona koyduğu takip çalışmasıyla ve onu destekleyen bu çalışmalar ile hayata geçirmeye çalışan bu projeler ile geçtiğimiz ekim ayında hayata geçirdiğimiz trafik temaslarına odaklı yaptığımız çalışmalarda farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz.”

KAZA SAYISINDA AZALMA GÖRÜLDÜ

“Yaya öncelikli trafik sloganıyla reform mahiyetinde stratejik adımlar attık. Attığımız bu adımlarla birlikte de kapasitemizi artırdık. Personel sayısından tutun motosiklet sayısına, pek çok noktada teknik ve başarı kapasitesini ciddi oranda artırdık. Rakamlara yansıyan önemli çalışmalara imza attık. Klasik radar uygulamasının yanı sıra hız uygulaması noktasına geçtik.  Oto yollarda araç sayısı 2018 yılına bir önceki yıla göre artış göstermesine rağmen trafik kazası sayısında azalma görüldü.”

BU BAYRAM BENDE TRAFİK POLİSİYİM

Soylu, 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen 3-17 yaş gurubundaki çocuklara yönelik trafik dedektifleri eğitim projesi kapsamında ise şimdiye kadar 4 milyon öğrenciye ulaştıklarını aktardı. 2019 yılı 4 aylık dönemde ise yaklaşık 500 bin çocuğa temel trafik eğitimi verdiklerine işaret eden Soylu, şunları kaydetti: "2019 yılı sonuna hedefimiz ise 1 milyon 500 bin çocuğa eğitim verebilmektir. Bu eğitimlerimizin yanı sıra çok etkili kampanyalar da gerçekleştirdik. Kurban Bayramı döneminde, 'Bu Bayram Bende Trafik Polisiyim ve Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' kampanyalarını hayata geçirdik.” dedi.

KURDELEYİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKET GEZDİ

Konuşmaların ardından Bakan Soylu, beraberindeki heyetle birlikte park eğitim alanının açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesti. Açılışın ardından Soylu, beraberindeki heyetle birlikte park alının gezdi. Açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Yunus Sezer, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, Bahşili Kaymakamı Zikri Şahin, Bahşili Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum il müdürleri, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber: Ahmet Gökdemir

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.