CHP'yi 12 Haziran korkusu sardı!

CHP'yi 12 Haziran korkusu sardı!

CHP'yi 12 Haziran korkusu sardı. Kendi şehirlerinden seçilemeyeceklerini düşünen CHP ile özdeşleşmiş vekiller bile Ankara ve İstanbul'u istiyor, CHP kara...

CHP'yi 12 Haziran korkusu sardı. Kendi şehirlerinden seçilemeyeceklerini düşünen CHP ile özdeşleşmiş vekiller bile Ankara ve İstanbul'u istiyor, CHP kara kara düşünüyor.
Kendi illerinde seçilememe endişesine kapılan CHP kurmayları, vekilliği garantilemek için İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerden ilk sıraları istediler. İlleriyle özdeş CHP milletvekillerinin, yerlerini garantilemek için İstanbul ve Ankara'dan aday olmak istemesi partide şok etkisi yaptı. Özellikle Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Çorum Milletvekili Derviş Günday, Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin İstanbul ve Ankara tercihi şaşkınlık meydana getirdi. Üç vekilin de ortak özelliği, illerini TBMM'de temsil eden tek CHP'li olmaları. CHP'lilerin bu tavrı, üç büyük il ve batı illeri dışında CHP'nin vekil çıkarma şansının zayıf olduğu iddialarını güçlendirdi. GARANTİLİ İLLERE YOĞUN İLGİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 81 ilde de milletvekili çıkarma planı yaparken, CHP milletvekilleri ve yeni adaylar ise tam tersini düşünüyor. Yeniden adaylık başvurusu yapan mevcut milletvekilleri ve yeni adaylar, garantili illere hücum etti. CHP'nin İstanbul, Ankara, İzmir ile Trakya, Ege ve Akdeniz bölgelerinde çok sayıda milletvekili çıkarması, bu illerde aday patlamasına yol açtı. CHP'lilerin bu tavrı, üç büyük il ve batı illeri dışında CHP'nin vekil çıkarma şansının zayıf olduğu iddialarını güçlendirdi. Yıllardır temsil ettikleri illerinin yerine İstanbul ve Ankara'dan aday olmak isteyen bazı CHP'li vekillerinin tercihi ise sıkıntıya yol açtı. Edinilen bilgiye göre, iki dönem Malatya milletvekilliği yapan ve Malatya'yı düşürmeyen Mevlüt Aslanoğlu ile Trabzon'un sembol ismi Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi İstanbul, Çorum'un sembol isimlerinden Derviş Günday ise Ankara'dan adaylık tercihinde bulundu. Üç vekilin de ortak özelliği, illerini TBMM'de temsil eden CHP'liler olmasıydı. Yine Kürt açılımı kapsamında partiye alınan Diyarbakır eski Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu'nun da Diyarbakır yerine, tercih listesini boş tutup inisiyatifi Kılıçdaroğlu'na bırakması dikkat çekti. YENİLER DE İSTANBUL'U İSTEDİ İlk kez siyasete atılacak olan CHP aday adaylarının neredeyse tamamı İstanbul, İzmir, Ankara ve CHP'nin en çok milletvekili çıkardığı illerden adaylık başvurusu yaparken, eski CHP milletvekillerinin de, daha önce seçildikleri memleketleri yerine İstanbul ve Ankara'dan adaylık başvurusunda bulunmaları dikkat çekti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.