Çetin: "Gazeteciler günü kutlu olsun"

Çetin: "Gazeteciler günü kutlu olsun"

Kırıkkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

ÇETİN: “SALGIN SÜRECİNDE OLDUĞU GİBİ HER ZAMAN GAZETECİ MESLEKTAŞLARIMIZ DEVLET VE MİLLETİ ARASINDAKİ KÖPRÜ OLMA VAZİFESİNİ SÜRDÜRÜYOR”

Kırıkkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Gazeteciler her alanda ve zor şartlarda görev yaptığını belirten Çetin, “Salgın sürecinde olduğu gibi gece-gündüz demeden milletimizin doğru habere ulaşması için daime görevdeyiz, sahadayız” dedi.


YEREL MEDYA DEMOKRASİNİN ATAR DAMARIDIR
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kırıkkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı İL gazetesi imtiyaz sahibi Ramazan Çetin, açıklamalarda bulundu. Çetin, “Kamuyu aydınlatma adına emek sarf eden tüm gazeteci meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Gazetecilik, özveri ve sorumluluk isteyen zor bir meslektir. Yerel medyanın demokrasinin atar damarı olduğunu belirten Çetin, “Basın, topluma yön verir, bilgilendirir. Yerel basın bir şehrin aynasıdır” dedi.


MİLLET VE DEVLET ARASINDAKİ KÖPRÜ
İlimizde bulunan bütün gazetecilerin gününü kutlayan Başkan Çetin, basının toplumsal ve sosyal gelişmelerde de etkin rol oynadığını dile getirdi. Çetin, “Basın, millet ve devlet arasında ki köprüdür” şeklinde konuştu. İlimizde faaliyet gösteren gazetelerin bir çok imkansızlıklara ve sıkıntılara rağmen bünyesinde sürekli olarak yenilikler ve yatırımlar yaparak çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Çetin, “Atatürk ilkelerini yürekten benimsemiş, Cumhuriyetine kalpten bağlı, geçmişine saygılı Anadolu ruhunu koruyan yayın politikasını sürdürüyor. Gazetecilik mesleği günün 24 saatinde devam eden meslektir. 12 saat haber merkezi, ardından 2-3 saat montaj ve baskı yaklaşık 3-4 saat dağıtım servisi olmak üzere fedakârlık içinde yapılan bir meslektir” dedi.


ÖNCÜLÜK GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR
Çetin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kırıkkale yerel basın kuruluşları bakımından şanslı bir Anadolu şehridir. İlimizde mahalli bir televizyonun olmamasının eksikliğini her fırsatta hissederken yerel gazetelerimiz ve radyolarımız fedakarca yayın yaparak şehrimizin sesi ve kulağı olmaya gayret göstermektedirler. Kırıkkale basını kendi alanında yaptığı yeniliklerle Kırıkkale’de yerel basın kültürünün hak ve kurumlar bazında gelişimine ve kabul görmesine büyük katkı sağlamıştır. Kırıkkale’de gündeminin oluşumunda ve Kırıkkale’nin yaşadığı sıkıntı ve sorunların dile getirilmesinde basınımız öncülük görevini her zaman gönüllü olarak üstlenmektedir. “


BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR
“Türkiye genelinde yayın yapan mahalli gazetelerin kamu ve özel kurum gelirleri her geçen gün azalmakta buna karşın giderleri ise sürekli olarak artmaktadır. Basınımız ekonomik olarak iki dişli çarkın ortasında adeta can çekişir bir tablo içinde yayın yapmaktadır. Bizim temennimiz, yerel basının ayakta kalması için sorunlarına köklü çözümler getirilmesidir. Bu talep sadece Kırıkkale’nin değil tüm Anadolu basının ortak dileğidir. Sözlerimi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir veciz sözü ile noktalamak istiyorum. “Basın milletin müşterek sesidir.”


Haber: Sedat Gençay

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.