Çankaya, sokak hayvanlarının da belediyesi olacak

Çankaya, sokak hayvanlarının da belediyesi olacak

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın “Hayvansever belediyecilikte sadece Çankaya’da değil, tüm Türkiye’de örnek ilçe olma parolasıyla...

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın “Hayvansever belediyecilikte sadece Çankaya’da değil, tüm Türkiye’de örnek ilçe olma parolasıyla yola çıktık. Evcil Canlı Bakım Ekibimiz, yaşlılarımıza evde hayvan bakımı hizmeti verecek”

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, hayvansever belediyecilikte sadece Çankaya’da değil, tüm Türkiye’de örnek ilçe olma parolasıyla yola çıktıklarını belirterek, “Çankaya, sadece insanların değil, sokak hayvanlarının da belediyesi olacak” dedi. “Çankaya’da yaşayan her canlı mutlu olacak” diyen Aydın, sadece sokak değil ev hayvanlarına yönelik projelerinin olduğunu kaydetti. Aydın “Sokak hayvanlarını sadece aşılayıp sokaklara geri salmayacağız. Her mahallede inşa edeceğimiz butik barınaklarla onları açlıktan, susuzluktan ve tehlikelerden de koruyacağız” dedi.

Barış Aydın, mahallelerde kurulacak barınaklarla, sokak hayvanlarını kışın dondurucu soğuktan, yazın da kavurucu sıcaktan koruyacaklarını söyledi. Mahallelerde belirli aralıklarla tesis edilecek barınaklar sayesinde sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmasının da önüne geçileceğini ifade eden Aydın, şöyle devam etti “Barınaklarımızda sokak hayvanlarının beslenmesini belediye olarak biz üstleneceğiz. Hayvanlara yemek vermek isteyen Çankayalılar da, evlerinden getirdikleri artık besinleri sokaklara gelişigüzel atmak yerine barınaklarda toplayacak.”

Eskişehir’de yaşanan kedinin vahşice öldürülmesi olayına da değinen Aydın, yaşanan olayın büyük üzüntüye neden olduğunu belirterek, “Eskişehir’de korumasız zavallı bir hayvanın vahşice öldürülmesi bizleri derinden üzdü.” Yaradılanı Severim Yaradan’dan Ötürü” sözüyle yola çıkıp, her canlının yaşam hakkını aziz bilen bir anlayışla hareket edeceğiz” diye konuştu.

EVCİL HAYVANLAR İÇİN ÇOK ÖZEL PROJELER

Evcil hayvanlar için ise Türkiye’de belediyecilikte ilk olma özelliği taşıyan bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını anlatan Aydın, “Evcil hayvanlar için bölgesel ve sınıflandırılmış misafirhaneler kuracağız. Burada evcil hayvanların hem bakımları gerçekleştirilecek hem de aileleri huzur içerisinde tatile gidebilecek” dedi.

Evcil hayvan misafirhanelerinin gece gündüz fark etmeksizin hayvan sahiplerince internet üzerinden izlenebileceğini dile getiren Aydın, “Bu hizmet tüm Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu. Çankaya’da yaşayan yaşlı vatandaşları da unutmadıklarını kaydeden Aydın, şunları söyledi: “Belirli bir yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın evcil hayvanları için kuracağımız ‘Evcil Canlı Bakım Ekibi’ sayesinde bakım hizmetlerini evlere taşıyacağız. 24 saat esasına göre görev yapacak ekiplerimiz, çağrı aldığında hemen yaşlı vatandaşlarımızın hizmetine koşacak. Bizler tüm anlayışımızı Çankaya’da yaşayan her canlının mutluluğu üzerine kurduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.