Camiler sevgi ve tevhidin sembolüdür

Camiler sevgi ve tevhidin sembolüdür

​​​​​​​Akşemsettin Ortaokulu öğrencileri Rasattepe Camii’ni ziyaret ettiler.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Müftü Yardımcısı Kübra Göker, sınıf öğretmenleri ve cami görevlilerinin de bulunduğu ziyarette öğrencilere cami ve din hizmetleri hakkında bilgiler verildi.

İLİM MERKEZLERİ HALİNE GELMİŞTİR

Medine’de İslam toplumu Mescid-i nebinin etrafında şekillendiğini hatırlatan Yıldırım, “Camiler tevhidin, sevginin, paylaşmanın, merhametin ve şefkatin sembolü olmuştur. Mescid-i nebi ihtiyaçlarının karşılandığı, sorunların çözüme kavuşturulduğu, kimsesizlerin himaye edildiği sosyal bir hayat merkezi; edep, adap, ilim ve irfanın aşılandığı bir mektep olarak hizmet vermiştir. Böylece asırlar boyunca camiler tevhidin, birliğin, dirliğin, sevginin, paylaşmanın, yardımlaşmanın, merhametin, şefkatin sembolü olmuştur. Minberi ve kürsüsüyle, üstün insanlık nizamının öğretildiği, ilim ve ahlak, marifet ve hikmet derslerinin verildiği ilim merkezleri haline gelmiştir.”

İLAHİ BİR NİZAMDIR

“İnsanı en iyi bilen Allah, onun yeryüzünde hakikatin izinde huzurlu bir hayat yaşaması ve ahirette kazananlardan olması için hidayet rehberi olarak vahiy göndermiştir. Bu meyanda, Allah’ın yeryüzüne gönderdiği bütün vahiylerin ortak adı olan İslam; hayata hakikat penceresinden bakmayı öğreterek inanç, bilgi ve ahlakla bezenmiş bir hayatı tesis eden ve insanlığa ebedi kurtuluşu gösteren ilahi bir nizamdır.” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.