Caddeyi trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti

Caddeyi trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti

Başkent'te Kennedy Caddesi'ni trafiğe kapatan bir grup, yoldan geçen araçları tek tek kontrol etti. Çöp tenekelerini yolun ortasına yığarak barikat oluşturan...

Başkent'te Kennedy Caddesi'ni trafiğe kapatan bir grup, yoldan geçen araçları tek tek kontrol etti. Çöp tenekelerini yolun ortasına yığarak barikat oluşturan gruba TOMA'larla müdahale edildi. Fikir Kulüpleri Federasyonu adlı bir oluşum tarafından düzenlenen "kızlı-erkekli yürüyoruz" eylemine katıldıktan sonra ayrılan yüzleri maskeli bir grup, akşam saatlerinde Kennedy Caddesi'nin farklı noktalarına çöp konteynerlerinden barikatlar kurdu. İhbar üzerine olay yerine Çevik Kuvvet, shortland polis aracı ve TOMA'lar sevk edildi.

Eylemciler, TOMA'ların gelmesiyle caddenin yukarısına doğru çekilirken, caddenin alt ve orta taraflarında yanan çöpler TOMA tarafından söndürüldü. Eylemciler caddenin üst tarafındaki çöp tenekelerini de ateşe verdi. Buradan geçen araçları tek tek kontrol eden eylemciler, bir süre sonra barikatlarla yolu tamamen trafiğe kapattı.

Cadde ortasına kurulan barikatlar, olay yerinden geçen belediye görevlileri tarafından kaldırılırken, Tunalı Hilmi Caddesi tarafından Kennedy Caddesi'ne giren bir TOMA, ara sokaklara kaçan eylemcilere tazyikli su sıktı.

Eylemcilerin taş ve şişe attığı TOMA, tazyikli suyla karşılık verdi. Kısa süre sonra eylemciler tamamen dağılırken, TOMA caddedeki barikatları süpürdü. Barikatların kaldırılmasından sonra Kennedy Caddesi tekrardan trafiğe açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.