Buzlanma ve sis uyarısı!

Buzlanma ve sis uyarısı!

​​​​​​​Meteoroloji vatandaşları olumsuz hava koşulları sebebiyle uyardı. Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde buzlanmayla yer yer pus ve sis bekleniyor.

KIRIKKALE VE DİĞER BÖLGELER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Isparta, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sinop, Rize ve Artvin kıyılarıyla Ankara'nın güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, batı Akdeniz kıyılarında sağanak, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat çevreleriyle Ankara'nın güney ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanmayla yer yer pus ve sis öngörülüyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz ile Tekirdağ, Mersin, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Samsun ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde zamanla karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışı şeklinde olması bekleniyor, Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli Antalya merkezi ile Serik çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Haber-Foto: Sedat Gençay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.