Bu yaz boş otel bulmakta zorluk çekeceğiz

Bu yaz boş otel bulmakta zorluk çekeceğiz

Tatilsepeti.com Genel Müdürü Küçükyılmaz, "Bu yıl hem yabancı hem de yerli turistlerin taleplerinde ciddi artış yaşanacak. Tatil sezonunda otellerde boş oda bulmak çok zor olacak." dedi.

2018 ÇOK İYİ GEÇECEK

Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, yerli turist rezervasyonlarında ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 civarında artış olduğunu belirterek, "Bu yıl hem yabancı hem de yerli turistlerin taleplerinde ciddi artış yaşanacak. Tatil sezonunda otellerde boş oda bulmak çok zor olacak." dedi. Küçükyılmaz, yaptığı açıklamada, kötü geçen 2015 ve 2016'dan sonra 2017 yılında toparlanan Türkiye turizminin 2018'i kesinlikle çok iyi geçireceğini söyledi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Avrupa'dan, Rusya'dan ve diğer alternatif pazarlardan yapılan erken rezervasyonlarda ciddi artışlar olduğunu dile getiren Küçükyılmaz, şu anda yüzde 70'lere varan artışlar olduğunu ancak geçen yıl bu zamanlarda rezervasyonların önemli ölçüde düştüğünün unutulmaması gerektiğini vurguladı. Küçükyılmaz, sezon geneline göre böyle artışlar yaşanmayacağını kaydederek, Rusya'dan geçen yılki seviyede veya üzerinde turist geleceğini, Avrupa'dan ve alternatif pazarlardan gelen turist sayısında da artış yaşanacağını bildirdi.

30 MİLYAR DOLAR

"Geçen yıla göre yurt dışından gelen turist sayısında çift haneli artış yaşayacağız." diyen Küçükyılmaz, Türk turizminin pik yaptığı 2014'te turist sayısının 40 milyona yaklaştığını, gelirin de 30 milyar doların üzerine çıktığını anımsattı. Küçükyılmaz, geçen yıl 32,4 milyon turist geldiğinin ve 26 milyar dolar gelir elde edildiğinin hatırlatılması üzerine, "Yabancı turist sayısının 2018'de yüzde 20 civarında artarak 38 milyona çıkacağını düşünüyorum. Çünkü Türkiye hem doğu hem de batı Avrupa'dan ciddi turist çekiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.