Bu parti, bu dava milletindir

Bu parti, bu dava milletindir

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı, 7’nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Yaklaşık 630 delegenin oy kullandığı kongreye tek aday olarak giren mevcut İl Başkanı Mustafa Kaplan, güven tazeleyerek başkanlık görevine seçildi.

AK PARTİ İL BAŞKANI KAPLAN: “KIRIKKALE’MİZİN HER BÖLGESİNE DOSTLUK, KARDEŞLİK DAYANIŞMASINA BAĞLI, GÖNÜL İLİŞKİLERİ KURMAK İÇİN BU GÖREVE TALİP OLDUK”

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı, 7’nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Yaklaşık 630 delegenin oy kullandığı kongreye tek aday olarak giren mevcut İl Başkanı Mustafa Kaplan, güven tazeleyerek başkanlık görevine seçildi.


BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ 
Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Genel Merkezde yapılan görüşmeler neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı görevine atanan Mustafa Kaplan ve teşkilatı, 7’nci olağan kongresini Başpınar Kapalı Spor salonunda gerçekleştirdi. Birlik ve beraberliğin sergilendiği kongreye yüzlerce partili katılım sağladı. Ellerine bayraklar alarak alkışlar eşliğinde tezahürat yapan partililer, Mustafa Kaplan ve teşkilatının yanında olduklarını ifade ettiler.


KONGRENİN DİVAN BAŞKANI GÜLER OLDU 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak divan belirlendi. Kongrenin divan başkanlığını 27. Dönem İstanbul Milletvekili Av. Abdullah Güler, divan başkan yardımcıları ise İl Koordinatörü Mustafa Necati Işık, katip üyeler Nuh Dağdelen, Kadın Kolları İl Başkanı Nebahat Erkök, Gençlik Kolları Başkanı Halil Özarslan oldu. Koronavirüs salgınına karşın sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına önem verilen kongrede, sıklıkla uyarılar yapılarak vatandaşların kurallara uyması hatırlatıldı.


HİÇBİR ART NİYETLİ GÜÇ BİZİ BÖLEMEYECEK
Divan üyelerinin oluşumunun ardından kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Mustafa Kaplan yaptı. Kaplan, “Bugün burada, AK Parti’ye gönül vermiş dostlarımızın önünde, bütün Kırıkkale’yi kucaklıyor; heyecanımızı, coşkumuzu ve aşkımızı sizlerle paylaşıyoruz. Bizler Kırıkkale’mizin her köyünden, her mahallesinden, her belde ve ilçesinden hemşerilerimizle, dostluk ve kardeşlik dayanışmasına bağlı, gönül ilişkileri kurmak için bu göreve talip olduk. Bir mum, diğer bir mumu tutuşturduğunda ışığından hiçbir şey kaybetmez. Bizler, sen ben ayrımcılığından sıyrılıp, hep birlikte biz olabilmek için, bu göreve talip olduk. İnanıyorum ki, sevgi dolu gönlümüzde, kardeşliğimizi tesis ettiğimiz Kırıkkale’mizde, hiçbir art niyetli güç bizi bölemeyecektir, yıkamayacaktır.


YOLUMUZ, SEVGİ VE KARDEŞLİĞİN YOLUDUR 
“Bizler, kusur arayan değil, kusur kapatan bir anlayışla görev yapmaya talip olduk. Yeni yüzlerle yeni bir heyecanla, yeni bir coşkuyla, 14 Ağustos 2001’de, binlerce yıllık tarih birikimi ve tecrübesini kuşanmış, AK Parti’nin 7. Olağan Kongresinde, İl Başkan Adayı olarak karşınızda bulunmak, benim için büyük bir gurur ve onurdur.  İnanmış, adanmış bir ömürle, azamet ve tevazuuyla, İslam’ın savunuculuğunu üstlenmiş, dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kırıkkale’de temsilcisi olmak bizlere, tükenmeyen enerji ve bitmeyen bir güç katmaktadır.  Bizim yolumuz, birlik ve beraberliğin yoludur. Bizim yolumuz, sevgi ve kardeşliğin yoludur.” 


MİLLETİMİZE KARŞI, SEVGİ VE MUHABBET BESLİYORUZ
AK Parti Kırıkkale İl Teşkilatı olarak, milletimizin hayır dualarıyla çıktığımız bu yolda, milletimizin feraseti için var gücümüzle çalışacağız.  Bizler bu yola samimiyetimizle birlikte, tüm benliğimizi koyduk.  Bu inanç ve gayretle, teşkilatımızı başarıdan başarıya koşturma arzusunda olacağız.  Sadece bize oy verenlerin, bizi destekleyenlerin değil, bütün Kırıkkale’nin hizmetkarı olacağız. Halkımız, başarıyı çok iyi takdir ediyor. AK Parti’miz, kurulduğu günden bu yana, ülkemizin dört bir yanına büyük hizmetler etmiş bir partidir. Ancak, kafamızın içiyle ve gönül dünyamızla uğraşanlar, maalesef bu başarıyı kabul edemiyorlar. Hâlbuki bu başarı, ülkemiz için. Milletimiz için. Biz önünde eğildiğimiz milletimize karşı, sevgi ve muhabbet besliyoruz. Partimizin farkı da budur. Bizden önceki dönemlerde, teşkilatımızın bütün kademelerinde görev almış, dava arkadaşlarımızı, buradan bir kez daha muhabbetle selamlıyorum. Ebediyete uğurladığımız, teşkilat mensuplarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.


SAYGILI: “KONGRELERİMİZ BİR DÜĞÜN HAVASINDA GEÇİYOR”
Kaplan’ın ardından eski İl Başkanı Dağdelen, kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ise Kırıkkale’nin her zaman her alanda vatanına sahip çıktığını ve bu konuda milliyetçi bir il olduğunu dile getirdi. Kırıkkale’nin silaha adını veren şehir olduğunu vurgulayan Saygılı, “Bizim kongrelerimiz geçmişte olduğu gibi adeta bugünde düğün havasında geçiyor. Koronavirüs salgınına karşın bugün bizleri yalnız bırakmayan bütün partililerime teşekkür ediyorum. Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her zaman çalışmalarımızı etkin şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


CUMHUR İTTİFAKI BU ÜLKENİN GÜCÜDÜR 
Her alanda dava arkadaşlarının kendilerini yalnız bırakmadığını ve bu konuda partiye gönül veren herkese teşekkür eden Saygılı, “Sizler bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bu ekip bu teşkilat her seçimde yüzünün akıyla çıktı. İkinci defada bu teşkilatta öyle bir çalıştı ki Kırıkkale mahalli seçimlerdeki en büyük oy iki seçim dede alındı. Cumhurbaşkanımız ve Cumhur ittifakı sayısız fitne fesatla uğraşıyor. Bizim siyaset anlayışımızda millet var. Bizler seçilenler gece gündüz çalışarak sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz. Birliğimizi korumak zorundayız. Siyaset anlayışımız karşılık beklemeden yapabilmektir. Allah Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin” dedi.


CAN: “SANDIK DEMOKRASİNİN HER ŞEYİDİR”
Kaplan’dan önceki dönemde görev alan ekibe teşekkür eden Milletvekili Ramazan Can, “Bu davanın kurucularından biriyim ve bugün bu davaya milletvekili olarak hizmet ediyorum. İnşallah 2023 hedeflerine de hizmet ederek Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ilerleyeceğiz. Ne diyor birileri seçim Cumhurbaşkanı yapmaz diyor. Darbe mi yapar sandık her şeydir. Herkes haddini bilecek. Ak parti salgınla mücadele ediyor. Allah'a hamdolsun olsun Türkiye pandemi sürecini çok iyi yönetti. Şehir hastanelerinin kıymetini gördük. Bu salgında ekonomimiz çok büyüdü.” 


MUSTAFA KAPLAN, KIRIKKALE’NİN SEVİLEN BİR İSMİ 
Akdeniz'de petrol atayamazsınız dediler arıyoruz. İHA’larımız var, sihalarımız var. Evlere şenlik bir muhalefetimiz var. Seçimlerde hatim indiriyordun ne oldu. Ayasofya'nın açılmasından rahatsız oldular. Biz işte hem içerdeki hem de dışarıdaki düşmanlarla mücadele ediyoruz. Mustafa kaplan Kırıkkale’nin eşraflarından pırıl pırıl bir insan. Kırıkkale belediye başkanımız dürüst namuslu bir insan. Gece gündüz hiç durmadan çalışacağız. 180 tane köyünün sıkıntıları takip ediyoruz. Spor salonu yapılacak. İhalesi yapılacak. Kongre ve kültür merkezi Kırıkkale’mize hayırlı olsun. Ankara’daki jandarmanın eğitim ve lojistiği Kırıkkale’mize hayırlı olsun” dedi. 


KANDEMİR: “BU DEĞİŞİMLER BİR BAYRAK DEVRİDİR”
Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de teşkilatın bir süreklilik ve devamlılık işi olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile siyaset yapmanın, omuzlarına manaca nasıl bir yük yüklediğini bilen bir teşkilatın mensupları olduklarını ifade eden Kandemir, "Görüyoruz ve inanıyoruz ki insanlık tarihinde eğer cesaretiniz varsa yeni yollar açabiliyorsunuz. Eskiden millete istikamet çizenlere ve Türkiye'ye yol gösterenlere inat, hep beraber kendi yolunu ve yönünü çizen bir ülke inşa ettik." diye konuştu.


BADİRELERE KARŞI DURAN GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ 
Kandemir, “Bizler, AK Parti’nin kurucusu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la siyaset yapmanın önemini çok iyi bilen inşalarız. Türkiye kendi yolu kendi çizen büyük badireler atlatan ve bunlara karşın her alanda dimdik ayakta durabilen güçlü bir ülkedir. Yeryüzünün dört bir tarafına AK Parti, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde mazlumlara destek için adalet dağıtıyor. Bu davada bizim koşmak, koşturmak boynunuzun borcu. Üye çalışmalarında Kırıkkale büyük bir atak yaptı. Bizlerde AK Parti olarak gönlümüzü herkese açıp herkesi davet edeceğiz. Bugün bu salondaki ortamı görünce yine çok memnun oldum” ifadesinde bulundu. 


KONGRELER BİR NÖBET DEĞİŞİMİDİR 
Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’yi kurduğu yıllardan bugüne kadar gelen video izletildi.  Siyaset kurumunun, AK Parti'nin şahsında ve uygulamalarında itibar kazandığını savunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin değişim ve dönüşümünü gerçekleştirdiğini söyledi. Yazıcı, kongrelerde değişenlerin yanlış iş yaptıklarından değil, nöbet değişimi için değiştiğini aktararak, "Değişen insanlar 'işe yaramaz' diye değiştirilmez. 'Farklı insanlar, kardeşlerimiz hünerlerini göstersin' diye yapılır. Elbette AK Parti gibi bir partinin önünde büyük hedefler var. Bu hedefler, Türkiye'nin istikbali ve istiklaliyle alakalı. Bu hedeflere Türkiye'yi vardırmak için teşkilatlarınızı yeniden dizayn edersiniz." diye konuştu.


MUHAFAZAKAR VE DEMOKRAT KİMLİĞİDİR
AK Parti'nin, Türk siyasetinde çok farklı bir konumunun ve özgün bir yerinin olduğunu dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti: "Liderimiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan öncülüğünde 2001'de milletimizin hukukunu korumak, insanımızın hayat standardını yükseltmek, önündeki sosyoekonomik sorunları azaltmak ve tasfiye etmek, milletin egemenliğini hakim kılmak için yola çıkmış kadrolarız. AK Parti budur. AK Parti, duruşu olan bir partidir. Yamuk, yassı, eğri duranlar var. AK Parti dik duran bir partidir. Yine AK Parti kimliği olan bir partidir. Kimlik önemli. Kimliksiz insan olmaz. Bize göre kimliksiz parti de olmaz. AK Parti'nin kimliği, muhafazakar ve demokrat kimliğidir."


ERDOĞAN: “ÜLKEMİZİ 2023 HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ”
Konuşmaların ardından son olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas İl Kongrelerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak hem mecliste ezici çoğunlukla temsil edileceğiz hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini tekrar kazanacağız." dedi. Erdoğan, "Ülkemizde siyaseti rekabetle izah edilemeyecek sınırların dışına çıkartan bir anlayışla karşı karşıyayız." dedi. Erdoğan, "Ülkemizi 2023 hedeflerine tamamen ulaştırmadan bize durmak, duraksamak, bir anı bile boşa geçirmek haramdır." dedi. Yapılan konuşmaların ardından kongre sona erdi.


İL YÖNETİM KURULU ÜYE ADAYLARI 
İl Başkanı Mustafa Kaplan. 
Melike Özbayramoğlu Narin, 
Sema Demir, 
Döne Altınok, 
Selma Varankaya, 
Züleyha Ok Davarcı, 
İrem Nur Özer, 
Özden Temoçin, 
Rabia Özaydın, 
Özlem Tanışık Acar, 
Esra Cebeci, 
Hüseyin Günay, 
Haluk Ercan, 
İshak Gencer, 
Şeref Akbal, 
Bahadır Kılıç, 
Tuğran Duruyürek, 
Harun Oğuz, Engin 
Pehlivanlı, Hakan 
İlhan, Kalender İbiş, 
Pevril Altın, 
Hüseyin Ceylan, 
Ahmet Uçan, 
Tarık Erdal, 
Hüseyin Özçelik, 
Emre Baştuğ, 
Cahit Çiçek, 
Burak Özçam, 
Lokman Sefa Kaplan, 
Haydar Akay, 
Adem Yılmaz, 
Hakan Şahingöz, 
Tarık Kılıç, 
Fatih Köksal, 
İsmail Yaman, 
İsmail Kalkan, 
Resul Doluca, 
Mehmet Olgun, 
Murat Kılıç. 


İL DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ 
Yaşar Köker, 
Remzi Sazak, 
Yavuz Köksal, 
Ahmet Altıntaş, 
Alper Ağıçtan. 


İL PARTİ İÇİ DEMOKRASİ HAKEM KURULU 
Eyüp Aydın, 
Musa Yılmaz, 
Aydın Kızılgül. 


BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ
Mustafa Kaplan, 
Mehmet Saygılı, 
Murat Çaykara, 
Nebahat Erkök, 
Nuh Dağdelen.


Haber: Ahmet Gökdemir 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.