Böyle giderse kapanacağız

Böyle giderse kapanacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni haftanın vaka tablosunu açıkladı. Geçtiğimiz hafta 100 bin de 62.43 vaka sayısı olan Kırıkkale’de vaka sayısı bu hafta 88.27’ye yükseldi.

HAFTALIK 62.43 OLAN VAKA SAYISI, 88.27’YE YÜKSELDİ. YÜKSEK RİSK İLE TURUNCU OLAN KIRIKKALE, KIRMIZI OLMAYA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni haftanın vaka tablosunu açıkladı. Geçtiğimiz hafta 100 bin de 62.43 vaka sayısı olan Kırıkkale’de vaka sayısı bu hafta 88.27’ye yükseldi. Turuncu görünümüyle yüksek riskli olan iller arasında yer alan Kırıkkale’nin bu yükselişi korkuttu.


KIRMIZIYA DÖNMEYE RAMAK KALDI 
Mart ayının ilk haftası itibariyle kademeli şekilde normalleşmeye başlayan Kırıkkale’de oluşan hiç virüs yokmuş rehavet havası, acı bilanço tablosuna yansıdı. Turuncu görünümüyle yüksek riskli iller arasında yer alan Kırıkkale’nin kırmızı olmasına sayılı rakamlar kaldı. Cadde ve sokaklarda işi olmadığı halde kalabalık oluşturan vatandaşların vurdumduymazlığı da bu kadarına pes dedirtir cinsten. Yüksek riskli olan iller arasında yer alan Kırıkkale’nin bu yükselişi herkesi tedirgin ederken, diğer yandan zorla kapanmak istediğimizin habercisi. 


TEDBİRLERE UYMAK, HERKESİN ORTAK SORUMLULUĞU
Koca, yaptığı açıklamada, 6-12 Mart döneminde il bazında Kovid-19 vaka sayılarının yer aldığı haritayı paylaşarak, "Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün." ifadesini kullandı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kırıkkale Valiliği, “ Tedbirlere uymak, herkesin ortak sorumluluğudur. Tedbirlere uymamakla, başkalarının yaşamını zorlaştırdığımızı unutmayalım!” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.