Boğazındaki sülükle 9 gün yaşadı

Boğazındaki sülükle 9 gün yaşadı

Delice ilçesi Arbişili köyünde ikamet eden Muzaffer Yarar (65) Köy çeşmesinden akan oluktan su içtiği sırada boğazına farkında olmadan sülük yapıştı....

Delice ilçesi Arbişili köyünde ikamet eden Muzaffer Yarar (65) Köy çeşmesinden akan oluktan su içtiği sırada boğazına farkında olmadan sülük yapıştı. Yarar, 9 gün süresince boğazından kan emen sülükle dolaştı.

15 DAKİKALIK OPERASYON

Alınan bilgilere göre; Muzaffer Yarar adlı köylü, bundan 9 gün önce köyün çeşmesinden akan oluktan su içti. İçtiği su ile birlikte boğazına sülük kaçtı. Sülüğün kaçtığının farkına varmayan Yarar, ilerleyen günlerde boğazında tıkanma meydana geldiğini fark etti. Ağrıların artması üzerine ailesi Yarar'ı Yüksek İhtisas Hastanesi Acil Servisi'ne getirdi. Burada muayene edilen ve filmleri çekilen Yarar'ın boğazında sülük olduğu ortaya çıktı. Ardından 15 dakika süren lokal anestezi ile ameliyat edilen Yarar'ın boğazında bulunan sülük canlı olarak çıkartıldı.

VÜCUDUNDA AĞIRILAR BAŞLADI

Su içtiğinde sülüğün boğazına kaçtığını fark etmediğini açıklayan Muzaffer Yarar, önceleri bir şey hissetmediğini sadece boğazının tıkandığının farkına vardığını ilerleyen günlerde vücudunda ağrıların başladığını söyledi. Yüksek İhtisas Hastanesi doktorlarına teşekkür eden Yarar "Doktorlar olmasaydı belki şu anda hayatta olmayacaktım. Benimle çok iyi ilgilendiler. Beni en çok şaşırtan ise sülüğün canlı çıkartılması" diye konuştu.

HAYATTA OLMAYABİLİRDİ

Yarar'ın böbrek rahatsızlığı ile hastanelerine müracaat ettiğini açıklayan Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar ise "Yapılan muayene sonunda Yarar'ın boğazında bir cisim bulduk. Daha sonra 15 dakika süren bir ameliyat sonunda hastamızın boğazından canlı sülüğü aldık. Hastanın durumu çok iyi Özellikle bu tür vakalar kırsal kesimden hastanemize geliyor. Mümkün olduğu kadar su kaynatılmadan içilmesin. Eğer Yarar'ın içinde bulunan sülük akciğere gitmiş olsaydı belki şimdi hayatta olamayacaktı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.