1. HABERLER

  2. KIRIKKALE

  3. Bitkisel üretim artacak
Bitkisel üretim artacak

Bitkisel üretim artacak

Üretim miktarları, 2020 yılının ikinci tahmininde bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde %7,3, sebzelerde %1,6, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde %7,3 oranında artış gösterdi.

A+A-

Üretim miktarları, 2020 yılının ikinci tahmininde bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde %7,3, sebzelerde %1,6, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde %7,3 oranında artış gösterdi.

37,2 MİLYON TON OLACAĞI TAHMİNİ

Üretim miktarlarının 2020 yılında yaklaşık olarak tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 68,5 milyon ton, sebzelerde 31,6 milyon ton, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde 23,9 milyon ton olarak gerçekleşeceği tahmin edildi. Tahıl üretiminin 2020 yılında bir önceki yıla göre artacağı tahmin edildi. Tahıl ürünleri üretim miktarlarının 2020 yılında bir önceki yıla göre %8,2 oranında artarak yaklaşık 37,2 milyon ton olacağı tahmin edildi. Bir önceki yıla göre buğday üretiminin %7,9 oranında artarak 20,5 milyon ton, arpa üretiminin %9,2 oranında artarak 8,3 milyon ton, çavdar üretiminin %3,2 oranında artarak 320 bin ton, yulaf üretiminin %17 oranında artarak yaklaşık 310,2 bin ton olacağı öngörüldü.

ŞEKER PANCARI ÜRETİMİ

Baklagillerin önemli ürünlerinden yemeklik baklanın %6,1 oranında azalarak yaklaşık 5,1 bin ton, kırmızı mercimeğin %6,8 oranında artarak yaklaşık 331,2 bin ton, yumru bitkilerden patatesin ise %4,4 oranında artarak 5,2 milyon ton olacağı tahmin edildi. Yağlı tohumlardan ayçiçeği üretiminin %1,5 oranında azalarak yaklaşık 2,1 milyon ton olacağı öngörüldü. Tütün üretiminin %11,4 oranında artarak 76 bin ton, şeker pancarı üretiminin ise %10,8 oranında artarak 20 milyon ton olarak gerçekleşeceği tahmin edildi.

SEBZE ÜRÜNLERİ ALT GRUPLARI

Sebze üretiminin 2020 yılında bir önceki yıla göre artacağı tahmin edildi. Sebze ürünleri üretim miktarının 2020 yılında bir önceki yıla göre %1,6 artarak yaklaşık 31,6 milyon ton olacağı tahmin edildi. Sebze ürünleri alt gruplarında üretim miktarları incelendiğinde, yumru ve kök sebzelerde %1, meyvesi için yetiştirilen sebzelerde %1,7 oranında, başka yerde sınıflandırılmamış diğer sebzelerde ise %1,5 oranında artış olacağı öngörüldü. Sebzeler grubunun önemli ürünlerinden domateste %2,4, kuru soğanda %3,6, hıyarda %24,3 oranında artış, karpuzda %9, kavunda %3,3, sivri biberde %8,7 oranında azalış olacağı tahmin edildi. 

Haber: Sedat Gençay

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.