Bir Milletin Cumhuriyet Yolculuğu “Uzun Yürüyüş”

Bir Milletin Cumhuriyet Yolculuğu “Uzun Yürüyüş”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümünü muhteşem bir konser ile kutladı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümünü muhteşem bir konser ile kutladı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Mehter Takımı’nın, yüzlerce Başkentliyi unutulmaz bir Cumhuriyet yolculuğuna çıkardığı, “Bir Milletin Cumhuriyet Yolculuğu Uzun Yürüyüş” adlı konseri dakikalarca ayakta alkışlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yıldönümü coşkusunu, kent genelinde gerçekleştirdiği özel aktivitelerle ikiye katlayan Büyükşehir Belediyesi, bu özel günü muhteşem bir konserle taçlandırdı.

Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bir Milletin Cumhuriyet Yolculuğu: Uzun Yürüyüş” adlı konser, iki saat boyunca marşlar, türküler, şiirlerle Cumhuriyet coşkusunu yüreklere kazıdı.

Şef Kemal Günüç’ün yönetiminde, Gökçer Sanat Merkezi Korosu’nun yanı sıra İrfan Gürdal, Feryal Tüzün ve Ömer Türkmenoğlu’nun da sahne aldığı Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümü için özel olarak hazırlanan konser, tarihin derinliklerinden ilk Türk nağmeleriyle başladı.

buyuksehir konser1Dinleyenleri, Anadolu’ya göçü anlatan “Elim Ay” ağıdı ile başlayıp, Yesevi Ocağı’nda yanıp, gönül erenleri olan ulu isimlerin anıldığı “Gönül Seni Bulmuş İse” ile tarihi bir yolculuğa çıkaran konser, Osmanlı ve Sulçuklu dönemlerindeki şiir ve marşlarla devam etti.

Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Üç Şehitler Destanı”, “Gençliğe Hitabe”, “İstiklal Marşı” ve “Ben Türkiye’yim” eserlerinin ardından “90.Yıl Marşı” ile sona eren ve dakikalarca ayakta alkışlanan konseri dinlemeye gelen yüzlerce Başkentli, adeta bir Cumhuriyet yolculuğu yaşadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.