Bilgi Evlerinde Bu Yıl Daha Fazla Kitap Okunacak

Bilgi Evlerinde Bu Yıl Daha Fazla Kitap Okunacak

Binlerce Mamaklı öğrenciye eğitim desteği sunan Mamak Belediyesi bilgi evleri yeni eğitim öğretim yılında önemli bir uygulamaya hayata geçiriyor. Bilgi...

Binlerce Mamaklı öğrenciye eğitim desteği sunan Mamak Belediyesi bilgi evleri yeni eğitim öğretim yılında önemli bir uygulamaya hayata geçiriyor.

Bilgi evleri bu eğitim öğretim yılı boyunca kitap değiştirme kampanyası düzenleyecek. Yıl içerisinde öğrenciler arasında sık sık kitap okuma kampanyaları düzenleyen bilgi evleri yeni eğitim öğretim yılı içerisinde milyonlarca sayfa kitap okutuyor. Kitap değiştirme kampanyasıyla öğrenciler arasında kitap okuma alışkanlığını iyice yaygınlaştırmayı hedefleyen bilgi evleri aynı zamanda öğrencilerin ellerinde bulunan ve atıl olarak bekleyen kitapları ve kaynakları değerlendirmeyi hedefliyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Bilgi evleri her dönem Mamaklı öğrencilere sınırsız eğitim desteği sağlıyor. Öğrenci, veli ve okul arasında oluşturulan sistemli çalışmalar beraberinde büyük başarıları getiriyor. Yeni bir uygulama olan kitap değiştirme kampanyası ile öğrencilerimiz bulamadığı veya bir takım nedenlerden alamadığı çeşitli kaynaklara yada edebi eserleri kitap değişim kampanyasıyla elde edecek” dedi.

Bilgi evleri 1YARDIMCI KAYNAKLAR DA DEĞİŞTİRİLEBİLECEK

Bilgi evleri kitap değiştirme kampanyasının öğrencilere en büyük kazancı yardımcı kaynak değişiminde olacak. MEB bütün okullarda ana ders kitaplarını dağıtıyor ancak yardımcı kaynaklar ise öğrenciler tarafından alınıyor. Maddi imkanları nedeniyle yeteri kadar yardımcı kaynak alamayan öğrenciler kitap değiştirme kampanyasıyla kullandıkları yardımcı kaynakları da değiştirmeye vererek daha önce alamadıkları yardımcı kaynaklara ulaşma şansı elde edecek. Kitap değiştirme kampanyası bilgi evleri kütüphaneleri aracılığıyla yapılacak ve hikaye, roman, soru bankalarını da kapsayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.