Başkent’te meralar ıslah ediliyor

Başkent’te meralar ıslah ediliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ankara’da 11 merkezde mera ıslah çalışması başlattı. İl Müdürlüğü yapacağı ıslah çalışmaları...

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ankara’da 11 merkezde mera ıslah çalışması başlattı.

İl Müdürlüğü yapacağı ıslah çalışmaları ile çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmayı, yem maliyetlerini düşürmeyi, verimli süt ve verimli et hayvanı yetiştirilmesini hedefliyor. Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, İlçe Tarım Müdürü Burhanettin Sütçü, Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Sarıoba köyünde yapılacak mera ıslah çalışmaları hakkında çiftçileri bilgilendirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, Başkent’te 940 yerleşim yerinde 411 bin hektar mera alanının bulunduğunu söyledi. Temel, 30 bin hektar mera alanını aplikasyonu ve haritalamasının yapıldığını belirtti.

Ankara’daki tüm mera alanlarının dijital ve sayısal ortama aktarılacağını dile getiren Muhsin Temel, Başkent’te 890 bin küçükbaş, 300 bin de büyükbaş hayvan bulunduğunu ifade etti.

baskentin meralariTemel, "Bu da çok ciddi oranda meraya ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Bu doğrultuda da yaklaşık 11 merkezde mera ıslah çalışmalarına devam ediyoruz. Şu ana kadar 100 Bin dekar civarında mera ıslah çalışması yapıldı. Bunların tamamının mera ıslah çalışmalarına alındığı takdirde Ankara’daki büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığını çok daha büyük seviyelere çıkacağı aşikâr. Bu doğrultuda hem köylerimizdeki hayvancılık yapan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini azaltmak, onların yem maliyetlerini düşürmek hem de verimli süt ve verimli et hayvanı yetiştirmelerine yardımcı olmak amacıyla ıslah çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda çok büyük desteklerini alıyoruz. Mera ıslah çalışmalarını yaparken de köylerde veya beldelerimizde mümkün olduğu kadar köy yönetim birlikleri kurarak onlar vasıtasıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Ve onların buna sahiplenmelerini sağlıyoruz. Bu doğrultuda Ankara’da önümüzdeki yıllarda yoğun bir şekilde mera ıslah çalışması daha da artarak başlayacak. Tüm mera alanlarında hayvanlarımızın otlatılması için açacağız." dedi.

baskentin meralari1"Köydeki ıslah çalışmaları ile verimi düşük alanlardan daha çok ot elde etmeliyiz." diyen Muhsin Temel, "Bu doğrultuda yeni yem bitkileri ekerek oradaki hayvanları çok daha sağlıklı yaz ve kış yeşil yemelerini sağlayacağız. Çünkü elde edilen ürünleri balya haline getirip kış döneminde de yeşilini yemelerini sağlıyoruz. Bu doğrultuda tüm alanlarımızdaki verim durumuna bağlı olarak kapasitelerini arttırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.