Başkan Özden, Mısır ve Suriye’deki katliamları kınadı

Başkan Özden, Mısır ve Suriye’deki katliamları kınadı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, son zamanlarda Suriye ve Mısır’da yaşanan insanlık dışı şiddet olaylarını ve katliamları kınadı. Çubuk...

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, son zamanlarda Suriye ve Mısır’da yaşanan insanlık dışı şiddet olaylarını ve katliamları kınadı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yayımladığı yazılı kınama mesajında Mısır’da gösteri yapan vatandaşlara karşı uygulanan kanlı müdahale ile birlikte Suriye’de kullanılan kimyasal silahlarla binlerce masum insanın hunlarca katledildiğinin hatırlattı.

Yaşanan son olaylarla birlikte insanlığın vicdanını kaybettiğini ifade eden Başkan Özden, “Suriye’de ve Mısır’da insanlar katlediliyor. Yüzlerce masum sivilin katledilmesine sesiz kalamazdık. Bu insanlık dışı davranışları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Görevi halkı korumak olan ordunun halka karşı yaptığı eylemlerin tüm dünyada olduğu gibi Çubuk’ta da büyük bir nefretle karşılandığı kaydeden Başkan Özden, mesajında şunlara yer verdi: “Son zamanlarda başta Mısır olmak üzere Suriye ve Filistin de yaşanan insanlık dışı olayları büyük bir üzüntü ile takip ediyoruz. Mısır’da her türlü siyasal oluşum ve partilerin katılımıyla yapılan serbest seçim sonuçlarını yok sayan darbecilerin, hiçbir şiddet eylemine başvurmadan meydanlarda barışçıl gösterilerde bulunan sivillere yönelik başlatılan orantısız ve acımasız güç kullanımıyla yapılan katliamları ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde kimyasal silah kullanmak suretiyle yüzlerce masum sivilin katledilmesini şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Halkı yok sayan, hukuku ve insani değerleri ayaklar altına alan bu baskıcı yönetimlere karşı verilen hak ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Şu husus iyi bilinmelidir ki, hiçbir dünyevi hırs, çıkar ve siyaset bir insanı yaşatmaktan daha değerli değildir. Masum insanları katledenlerin, bu duruma maddi ve manevi destek verenlerin, gerçekte bütün bir insanlığı katlettikleri unutulmamalıdır. Tüm Türkiye ile birlikte tüm Çubuk halkının da silaha, şiddete ve kaba kuvvete başvurmadan, meşruiyet içinde kalarak demokratik mücadele veren Mısır halkının bu onurlu ve haklı duruşunun her zaman yanında olduğunu belirtmek isterim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.