Başarıya engel yok

Başarıya engel yok

Kırıkkale'de yaşayan ve katıldığı turnuvalarda masa tenisi branşında pek çok şampiyonluk kazanan İşitme Engelliler Milli Takımı'nda da yer alan 16 yaşındaki Emine Kahraman, İşitme Engelliler Olimpiyatlarında altın madalya kazanmayı hedefliyor.

ANTRENMAN YAPIYOR

Kırıkkale Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf yiyecek içecek hizmetleri öğrencisi Emine, 8 yaşında tanıştığı masa tenisi sporunda elde ettiği başarılarla milli takıma kadar yükseldi. Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler Okulu Spor Kulübü oyuncusu olan Emine, okuldan kalan zamanında 6-7 saat masa tenisi antrenmanı yaparak gününü geçiriyor. Genç sporcu son olarak şubat ayında Samsun'da düzenlenen Bayanlar Engelliler Masa Tenisi Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi oldu.

ÇOK YORUCU GEÇİYOR

Emine, yaptığı açıklamada, ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarının desteğiyle bu spora yöneldiğini söyledi. 8 yaşında masa tenisiyle tanıştığını belirten Emine, "Ailemin, öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın desteğini her zaman hissettim. İlk başlarda çok kolay olmadı, zorlandım ama azimle çalışarak başarılar elde ettim. 12 yaşından beridir milli takım forması giyiyorum. İşitme engelli ilkokulumdaki öğretmenlerim ve arkadaşlarım sayesinde bu sporu çok sevdim. Şimdi liseye gidiyorum. Derslerim yeme içme üzerine. Bazen soğan doğruyor bazen hamur açıyorum. Derslerimin bitişiyle raketimi elime alıyor, günlük antrenmanımı tamamlıyorum." diye konuştu. Emine Kahraman, okuldan kalan zamanlarında günde 6-7 saat antrenman yaptığını, çalışmaların çok yorucu geçtiğini ifade etti.

SPORDA ENGEL YOK

Bu yıl Samsun ve Isparta'da düzenlenen şampiyonlarda dereceler elde ettiğini belirten milli sporcu şöyle konuştu: "2010 yılında Türkiye şampiyonasında üçüncü, 2011, 2012 ve 2015 yılında Türkiye şampiyonu, 2013 ve 2014'te Türkiye ikincisi ve 2016'da da Türkiye üçüncüsü oldum. Bu yıl yapılacak Avrupa Şampiyonası için masa tenisi milli takım antrenörleri tarafından milli takım kampına davet edildim. Çok mutluyum. 12 yaşında ilk milli formayı giydiğim anı hiç unutamıyorum. Çok heyecanlanmıştım. Çok güzel bir duygu. Allah isteyen her sporcuya giymek nasip etsin. Hedefim, engelliler olimpiyatlarında ülkemi temsil ederek Türk bayrağını en üste çektirip, İstiklal Marşımızı söyletmek."

DERECE YAPMAYI İSTİYORUM

İnsanın engelli de olsa çalışarak başaramayacağı bir şey yok olmadığına dikkati çeken Kahraman, "Sporda engel yok. Yeter ki kendilerine hedef koysunlar. Ben bu spora ilk başladığımdaki hedefim okulumu ve kulübümü il dışında temsil etmekti. Onu gerçekleştirdikten sonra daha büyük bir hedef olan milli takıma girmek ve orada ay yıldızlı Türk Milli takımı formasını giymekti. Çok çalışarak o hedefimi de gerçekleştirdim. Şimdi ise işitme engelliler olimpiyatlarında derece yapmayı istiyorum." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.