Bal gibi orman

Bal gibi orman

Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü, 2021 yılı bitmeden il genelinde yaşayan 278 bin kişi için her vatandaş adına 3’er adet fidan dikimi gerçekleştirecek. Bu sayede toplamda 834 bin adet fidan toprakla buluşmuş olacak.

KIRIKKALE’DE YAŞAYAN HER BİR VATANDAŞ İÇİN 3’ER FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan ve bozkır topraklarının yeşermesi amacıyla çalışma gerçekleştiren Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü, 2021 yılı bitmeden il genelinde yaşayan 278 bin kişi için her vatandaş adına 3’er adet fidan dikimi gerçekleştirecek. Bu sayede toplamda 834 bin adet fidan toprakla buluşmuş olacak.

ORMAN VARLIĞI YÜZDE 16’YA YÜKSELDİ

Bozkır topraklarının yeşermesi, orman varlıklarının daha da geniş bir alana sahip olması amacıyla çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu kampanyalar kapsamında vatandaşlar arasında farkındalık oluşturuluyor hem de öğrencilere fidan dikme bilinci aşılanmış oluyor. Son yirmi yılda Kırıkkale’de 22 milyon 793 bin adet fidan toprakla buluştu. Yüzde 7 sıralamasında olan orman varlıkları bu sayede yüzde 16’ya yükseldi.

BAL ORMANLARI OLUŞTURULUYOR

Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü, 2021 yılı bitmeden il genelinde yaşayan 278 bin kişi için her vatandaş adına 3’er adet fidan dikimi gerçekleştirecek. Bu sayede toplamda 834 bin adet fidan toprakla buluşmuş olacak. Ormanlık alanların genişletilmesinin yanı sıra bal üretimi ve kalitesinin de artırılması amacıyla bal ormanları oluşturuyor. Arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin kalitesinin artırılması amacıyla  ‘Bal Ormanı’ kurma çalışmalarını sürdüren Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü, üçüncü bal ormanını Sulakyurt ilçesine bağlı Selamlı Köyü’ne kuruyor.

KONAKLAMA YERLERİ TAHSİS EDİLİYOR

Akasya ağaçlarıyla çeşitlendirilen, toprağına da kekik, lavanta ve korunga gibi arılar için faydalı bitkiler dikilen bal ormanlarında, arıcılar faaliyete başladı. Arıcıların yeni adresleri olan Bal Ormanlarında konaklama yeri, arıcı konaklama istasyonları, su depoları, arılar için su havuzu ve güvenlik amacıyla kamera sistemleri tesis edildi. Bal ormanlarında ayrıca çiçeklenme sezonunu uzatmak ve aynı zamanda yöre halkına ek iş imkanı sağlamak maksadıyla lavanta, biberiye, yalancı akasya, ıhlamur, fıstıkçamı, ceviz ve badem türlerinde tıbbı ve aromatik fidanlar dikildi. 

ARICILARIN BAL ORMANIYLA YÜZÜ GÜLÜYOR

Arıcılara daha iyi hizmet vermek ve kaliteli bal üretimini artırmak amacıyla Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü Kılıçlar ve Işıklar Köyü’nün yanı sıra üçüncü Balı Ormanı’nı Selamlı Köyü’ne kurulması için harekete geçti. Bal ormanını kullanan arıcılar ise Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, Kırıkkale’nin yeni bal ormanlarına ihtiyaç olduklarını da vurguladılar.

Haber: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.