Baklavanın ana vatanında bayram telaşı had safhada, imalathaneler yoğun mesaide

Baklavanın ana vatanında bayram telaşı had safhada, imalathaneler yoğun mesaide

Gaziantep’te, Ramazan ayında kan şekeri düşen insanların talep ettiği baklava için gösterilen yoğun mesai, bu sefer bayram için devam ediyor. Baklava...

Gaziantep’te, Ramazan ayında kan şekeri düşen insanların talep ettiği baklava için gösterilen yoğun mesai, bu sefer bayram için devam ediyor. Baklava üreticileri kapasitelerini artırırken, Türkiye’nin dışında gelen siparişleri de yetiştirebilmek için fazla mesai yapıyor.

Yaklaşan Ramazan Bayramı, baklavanın anavatanı olan Gaziantep’teki üreticileri de tatlı bir telaşa sevk etti. Ünlü Antep baklavasını sadece şehir halkına değil, dünyanın dört bir yanındaki insanlara ulaştırmak için imalathanelerinde koşuşturmaca başlatan ustalar, mesai kavramı gözetmeden çalışmalarını sürdürüyor. Ramazan ayında da büyük talep gören, şehrin adıyla özdeşleşen tatlı için, bayram öncesi yoğun bir uğraş içine giren baklavacılar, daha kaliteli ürünler elde etmek için titizlikle çalışıyor.

Çelebioğulları Baklava firmasında işletmecilik yapan Yunus Başkara, bayram öncesi siparişlerin yoğun olduğunu ifade ederek, “Yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerimizin talebi yoğun. Bizler de hijyenik ortamlarda, daha leziz, daha kaliteli tatlılar ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun için de gece gündüz mesai yapıyoruz. Normal zamanın 3-4 katı fazla kapasiteyle çalışıyoruz. Bayramdan bir gün öncesine kadar şehir dışı ve yurt dışı siparişleri için çalışıp, arife günü de Gaziantep çevresine tatlı vereceğiz. Siparişlerimizi doldurduk.” dedi.

Firma yöneticilerinden Mehmet Çiftçi de ülkenin dört bir yanından verilen siparişler için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Ramazan Bayramı’nda baklava en revaçta olan tatlımız. Biz revaçta olan bu ürünle ilgili hem siparişleri yetiştirmeye hem de kaliteli ürün yapmaya çaba sarf ediyoruz. Otobüs ve uçak kargolarıyla bu ürünleri istenilen yerlere gönderiyoruz.” diye konuştu.

Aynı yoğunluğu yaşayan baklavacı Güllüoğlu ailesinin üyelerinden Efkan Güllü, “Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla işlerimizde tabi ki doğal olarak bir yoğunluk yaşamaktayız. Gaziantep içerisinden ve Türkiye’den tatlılara yoğun istekle karşı karşıyayız. İnsanlar, sıcak günlere denk gelen Ramazan ayının ardından gelen bayramı lezzetli tatlılarla birlikte kutlayacak. Biz de bu bağlamda elimizden gelenleri yaparak yardımcı olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ellerinden geldiğince üretim yaptıklarını kaydeden Güllü, “Sonuçta bu, el emeğiyle yapılan bir üründür. Fabrikasyon olmaz, olamaz. Makineleşmeye uygun değildir. İnsan gücüyle ortaya çıkan bir üründür. Son derece hassastır Antep baklavası. Biz de elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince üretebildiğimiz kadar yaparız.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.