Babacan “OSTİM’in dinamizmi tüm Türkiye’de görmek istediğimiz tablo”

Babacan “OSTİM’in dinamizmi tüm Türkiye’de görmek istediğimiz tablo”

OSTİM’in her yıl bir tema eşliğinde düzenlediği iftar yemeği yoğun katılımla gerçekleşti. İftar programının bu yılki temasını “Helal Kazanç...

OSTİM’in her yıl bir tema eşliğinde düzenlediği iftar yemeği yoğun katılımla gerçekleşti. İftar programının bu yılki temasını “Helal Kazanç Helal Lokma” oluşturdu. İftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekilleri, üniversite rektörleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, firmalar sahipleri ve çalışanlar katıldı.

“HELAL OLMAYAN KAZANÇLARIN KIYMETİ YOK”

Programda davetlilere hitaben bir konuşma yapan OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, iftar temasının seçimi hakkında bilgiler verdi. Önceki iftarlarda işlenen temaları anlatarak sözlerine başlayan Aydın, “Burası bir üretim ve sanayi bölgesi. Biz hep makineden, metalden, üretimden, teknolojiden, Ar-Ge’den söz ediyoruz, bunlarla uğraşıyoruz. Ancak yaptığımız işlerin ne kadar helal ve güzel olduğu şeklinde muhasebesini yapalım düşüncesiyle; Türkiye’nin bu sene gündeminde “Helal Kazanç ve Helal Lokma” var, biz de Ramazan programımızı bunun üzerine odakladık. İşimizi düzgün ve kaliteli yapmamız, bunları yaparken etrafımızdaki insanlara, canlılara, havaya, suya, çevreye zarar vermeden, herkesin hakkına, hukukuna riayet etmemiz işimizi helal hale getiriyor” dedi.

Yanlış işleri yaparak helal kazanmadan elde edilen kazançlar ve biriktirilen servetlerin çok fazla kıymeti olmadığını hatırlatan Başkan Aydın şöyle devam etti: “Hep görüyoruz; insanın zengin olması, malının mülkünün olması onun mutlu olacağı anlamına kesinlikle gelmiyor. Biz mutlu olabileceğimiz; hem bu dünyada hem öbür dünyada bizi mutlu edecek, bizi mahçup etmeyecek bir kazanca, lokmaya hep niyetleniyoruz. Bunun talebinde bulunuyoruz. Bu nedenle temamızı bunun üzerine odakladık.”

“İŞ HAYATINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR KAVRAM”

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan “Helal Kazanç ve Helal Lokman”ın özellikle iş hayatında, üretimde, sanayide, ticarette çok önemli bir kavram olduğunu vurguladı. Babacan, “Bu ağır sorumluluğu, ticaretle uğraşan, üretimle uğraşan herkes hissediyor, hissetmeli. Bunun gereğini yerine getirmek için de çaba içinde olmak hepimizin üzerinde olan büyük bir vebal aynı zamanda.” diye konuştu.

Siyasette de güven ve itibarın, ticarette olduğu gibi söz verip yerine getirmekle sağlandığını belirten Babacan, “Biz 10 yılı aşkın bir süredir ekonomi politikalarımızın odağına işte bu güven unsurunu yerleştirdik. Türkiye’de güveni oluşturursak gerisi kolaylaşacak ama güven ve istikrar ortamını yakalayamadığımız takdirde ne yaparsak yapalım sonuç almak son derece zor.” dedi.

“OSTİM KURULUŞLARI PEK ÇOK ŞİRKETE ÖRNEK”

AB, ABD ve Japonya’nın çok yüksek bütçe açığı verdiklerine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı, Türkiye’de görülen büyümenin ve istihdamın arkasında özel sektörün olduğunu ifade etti. Babacan şöyle devam etti: “Ekonomik büyümeye tamamen özel sektörümüzün yatırımları özel sektörümüzün çabalarıyla ulaştık. Devlet harcamalarının ve yatırımlarının son 10 yılda büyümeye katkısı sıfır. 2012 yılında dahi büyümenin yüzde 2.2 gerçekleştiği yılda tam bir milyon 200 bin ilave istihdam oluştu Türkiye’de. Demek ki özel sektörümüz geleceğe güvenle bakıyor. Gelecekten ümitli, işine yarayan eleman bulduğu zaman işe alıyor. Bu son derece önemli.”

ostim iftar1Hükümet olarak üretime, yatırıma ihracata çok önem verdiklerini söyleyen ve OSTİM’in Türk ekonomisine katkılarından bahseden Ali Babacan, “Şu anda bizim OSTİM’de gördüğümüz tablo ve dinamizm tüm Türkiye’de görmek istediğimiz bir tablo gerçekten OSTİM’de dünyada parmakla gösterilecek, dünyada pek çok şirkete örnek olarak gösterilecek yüzlerce güzide kuruluşumuz var. Bunlar kendi alın terleriyle, bileklerinin gücüyle bunu yapıyorlar.” dedi.

Programda bir süre önce vefat eden OSTİM Denetim Kurulu Üyesi Efdal Gökalp anısına hazırlanan kısa film konuklarla paylaşıldı.

Kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas’ın, iftar temasını içeren 20 dakikalık performansı ise büyük beğeni topladı. Elmas’ın çizimleri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 

OSTİM Vakfı tarafından daha önce iki adet yayınlanan; yaşama ayna tutan öykü ve anekdotların yer aldığı “Hayata Dair” isimli kitabın üçüncüsü de iftarın anısına katılımcılara takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.