Asrın Koleji Çanakkale’yi unutmadı!

Asrın Koleji Çanakkale’yi unutmadı!

Eğitim ve öğretim alanında önemli çalışmalara imza atan Özel Asrın Koleji, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü nedeniyle önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. ‘

asrin-koleji-canakkaleyi-unutmadi!4.jpgasrin-koleji-canakkaleyi-unutmadi!5.jpgasrin-koleji-canakkaleyi-unutmadi!6.jpgasrin-koleji-canakkaleyi-unutmadi!7.jpg

SEYİRCİLER AYAKTA ALKIŞLANDI

Kurulduğu günden itibaren eğitim, sosyal ve kültürel etkinliklerde adından söz ettiren Özel Asrın Koleji, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı. ‘Bir ölür, bin diriliriz’ adı altında kolejli öğrenciler, Kültür Merkezi’nde tiyatro gösterisi sundu.

EN KUTSAL EMANETTİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz’ın mesajı okundu. Daha sonra okul müdürü Yakup Utku, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çanakkale ruhunun yeni nesil gençlere aktarılması konusunda önemli bilgi veren Utku, “Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir” dedi.

İRADE İLE KORUMAKTIR

Utku konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı bir asır önceki aynı kararlı irade ile korumaktır. Büyük Türk Milleti, Çanakkale'de yedi düvele karşı gösterdiği kahramanlığın bir örneğini, 15 Temmuz gecesi düzenlenen hain darbe girişimine karşı verdiği mücadele ile bir kez daha göstermiş ve bu vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmıştır. “

TARİHİMİZİN GURUR TABLOSU

“Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır. Verdiğimiz 250 bin şehidin ulvi kanlarıyla çizilen tarihimizin en yüce şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur” şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE KIYAMET OROTORYOSU

Utku’nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler gerçekleştirildi. Türkçe öğretmeni Betül Atasayar’ın yönetiminde ‘Bir ölür, bin diriliriz’ tiyatro gösterisi sunuldu.  Şehit Askerin Mektubu isimli şiir izleyicileri derinden duygulandırdı. Hemen ardından Mehmet Akif Ersoy, Mikdat Bal, Ekrem Şam, Hatice Ülke, Necmettin Halil Onan, Kasım Kaplan, Faruk Nafiz Çamlıbel ve Cahit Sıtkı Tarancı’dan şiirlerin okunduğu gecede ‘Çanakkale Kıyamet, Çanakkale Kıyam Et’ orotoryosu ile devam etti.

DAVUL SHOW BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Sosyal Bilgiler öğretmeni Engin Aydın yönetiminde (Davul Show) gösterisi ile Onuncu Yıl Marşı, Anadolu Çanakkale İçin Birleşiyor marşı okundu. Büyük beğeni toplayan bu gösteri, izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Program süresince müzik öğretmeni Murat Saygın, piyano çalarak öğrencilerin gösterilerine eşlik etti.

GÖSTERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Asrın Koleji öğretmenleri tarafından hazırlanan ‘Çanakkale Türküsü’ gösteriye katılanları gözyaşına boğdu. Programa Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Temiz, yönetim kurulu üyesi Necati Temiz, Ahmet Sezer, Kolej Müdürü Yakup Utku, Müdür başyardımcısı Numan Karaca, Müdür Yardımcısı İbrahim Akpınar, eğitim danışmanı İhsan Akça, Asrın Koleji öğretmenleri, velileri ile personelleri ve çok sayıda davetli katıldı.

UTKU’DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Programın sonunda söz alan Okul Müdürü Yakup Utku, programda maddi manevi yardımda bulunan öğrenci velilerine, öğretmenlere, personellere ve öğrencilere teşekkür etti. Utku, bu şekildeki etkinliklerin imkânlar doğrultusunda devam edeceğini dile getirdi.

asrin-koleji-canakkaleyi-unutmadi!9.jpgasrin-koleji-canakkaleyi-unutmadi!8.jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.