Asgari ücrete destek

Asgari ücrete destek

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "İstihdam artışlarına devam edilebilmesi için asgari ücrete verilen 100 liralık desteğin devam etmesi çok önemlidir" dedi.

İSTİHDAM SAĞLADI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK) yapılan ortak açıklamada, "asgari ücrete desteğin devam etmesi" istendi. Ortak yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan istihdam seferberliği ile işverenlerin son bir yılda Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon kişiye yeni istihdam sağladığını belirtti.

ÇOK ÖNEMLİDİR

Hisarcıklıoğlu, "Dünyada yaşanan belirsizlikler ve özellikle bölgemizdeki karmaşaya rağmen 1,5 milyon kişiye yeni iş imkanı sağlanması çok önemli bir başarı hikayesidir. Türkiye tarihinde işverenlere verilen en kapsamlı istihdam teşvikleri olarak nitelendirdiğimiz destekler, işsizlik göstergelerine olumlu katkı sağlamıştır. Bu kapsamda istihdam artışlarına devam edilebilmesi için asgari ücrete verilen 100 liralık desteğin devam etmesi çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

İNANIYOR VE DESTEKLİYORUZ

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen de son iki yılda asgari ücrete yapılan yaklaşık yüzde 48 oranındaki zammın istihdam maliyetleri üzerindeki etkisinin bir kısmını devlet desteği ile gideren işletmeler için teşvik programının devam etmesinin önemine dikkati çekti. Devlet desteğinin devam etmemesinin işletmelerin rekabet gücünü negatif etkileyebileceğini vurgulayan Önen, şunları kaydetti: "2017 yılında yeni işe alınan çalışanlar için işverenler tarafından ödenmesi gereken primlerin devlet tarafından karşılanması şirketlerin sürdürülebilir bir büyüme kaydetme yolunda toparlanmalarını sağlamıştır. Türk işverenleri olarak, rekabet gücünün, istihdamın ve ülke refahının artışına, yatırım ortamının iyileştirilmesine ve sürdürülebilir büyümenin sağlanmasına yönelik atılan her adımın önemine inanıyor ve destekliyoruz."

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.