Arınç, paralelci polisler' iddiasını yalanladı

Arınç, paralelci polisler' iddiasını yalanladı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bugün Akşam gazetesinde yer alan ve bazı polislerin 1 Mayıs’ta görevlerini yerine getirmeyecekleri...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bugün Akşam gazetesinde yer alan ve bazı polislerin 1 Mayıs’ta görevlerini yerine getirmeyecekleri şeklindeki iddiasını yalanladı.

Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada “Kesinlikle böyle birşey yok ve buna müsaade etmeyiz.” dedi. Arınç, iddiayı ortaya atanlar için de ''Bu iddiaları ortaya atanlar kafaları karıştırmak, binlerce emniyet mensubunu töhmet altında bırakmak istiyorlarsa namuslu insanların yapacağı birşey var. İşte bunu şunlar yapacaktır diye göstersin veya bu konuda bir duyumu varsa ortaya koyabilsin ki biz onun gereğini süratle yerine getirelim.'' şeklinde konuştu.

Başbakanlık Merkez Bina’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu sona erdi. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bir basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Seçim sistemiyle ilgili değişiklikle ilgili çalışmanın toplantıda gündeme gelip gelmediği yönündeki bir soruya Arınç, şöyle cevap verdi: ''Arkadaşlar bakanlar kurulu gündemimizde yoktu. Ancak bu konuyu biliyorsunuz sayın Başbakanımız ve bazı ilgili bakan arkadaşlarımız seçim sistemi üzerinde bir çalışma yapıldığını ifade ettiler. Şu anda teşkilatımızda, seçim işleri başkanlığımızda bu seçim işlemlerinden ikisi üzerinde bir çalışma yapılıyor. Daraltılmış bölge mi olmalı Türkiye gerçeklerine uygun dar bölge sistemimi olmalı? Çeşitli similasyonlar üzerinde çalışılıyor ve bunun hem temsilde adalete hem de yönetimde istikrara yol açabilecek bir seçim sistemi hangisi daha idealdir, hangisi daha gerçekçidir bunun çalışması yapılıyor. Şüphesiz bunun çalışması bittiğinde Bakanlar Kurulumuza eğer bir tasarı olarak bunu sunacaksak gelecektir. Teklif olarak gelecekse de Merkez Yürütme Kurulu’nda tartışılarak buna ayrıca karar verilmesi gerekebilir. Ama her halükarda eğer bugünkü seçim sistemi değişecekse yani ikisinden biri olarak bir ihtimal söz konusuysa bunu mutlaka Haziran ayana kadar kanunlaşması gerekir. Çünkü Anayasamızın 67. Maddesinin ikinci fıkrası Türkiye’deki seçim sistemlerinin temsilde adalet, yönetimde istikrara uygun olması bir, ikincisi de yapılacak seçimden en az bir yıl öncede kanunlaşması gerekiyor. Madem ki 2015 Temmuz ayında seçim yapılacaksa Türkiye’de bunun bir yıl öncesinden seçime yönelik bir değişikliğin yapılması mecburiyeti var. Bugün Nisan’ın 21'i ise önümüzde topu topu ancak yani yasalaşma sürecini dikkate alırsak 1 aylık bir zaman var. Bu çalışmalarımızın ne zaman bittiğini ve hangisi üzerinde karar kıldığımızı elbette sizlere açıklayacağız. Ama bugün o noktada değiliz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.