1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ankaralı domates ve karpuzdan vazgeçemiyor
Ankaralı domates ve karpuzdan vazgeçemiyor

Ankaralı domates ve karpuzdan vazgeçemiyor

Başkentliler meyve ve sebze tüketimindeki alışkanlıklarını geçen yıl da fazla bozmadı. Ankaralılar 2011 yılında sebze türünde 131 bin 701 ton domates...

A+A-

Başkentliler meyve ve sebze tüketimindeki alışkanlıklarını geçen yıl da fazla bozmadı. Ankaralılar 2011 yılında sebze türünde 131 bin 701 ton domates tüketirken, meyve olarak da 151 bin 190 ton karpuz yedi. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, 2011 yılında ilk sırada tüketilen domatesi, patates takip etti. Ankara’da geçen yıl 130 bin 94 ton patates satılırken, salatalık ise 79 bin 815 tonluk satışı ile üçüncü oldu. Böylelikle başkentlilerin sebze tüketim alışkanlıklarında 2010 yılında birinci olan patates, 2011 yılında yerini domatese bıraktı. 2010 yılında Ankara’da patates 113 bin 125 ton ile birinci, domates 108 bin 435 ton ile ikinci salatalık ise 66 bin 513 ton ile üçüncü sırada satılmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal’de bulunan birbirinden değişik meyve ve sebzeler arasında başkentliler alıştıkları ürünleri tercih ederken, en çok satan sebzeler sıralamasında da hemen hemen aynı isimler yer aldı. 2011 yılında en çok satan sebzeler sıralamasında kuru soğan 68 bin 894 tonluk satışı ile dördüncü olurken, patlıcan 49 bin 638 tonluk satışı ile beşinci sırada yer aldı. Geçen yıl 47 bin 756 ton biber, 40 bin 317 ton havuç, 30 bin 808 ton lahana, 29 bin 324 ton ıspanak ve 28 bin 910 ton fasulye tüketildi. Sıcak yaz günlerinin tercihi karpuz, 2011 yılında da en çok satılan meyve oldu. Toptancı Hal verilerine göre karpuz 151 bin 190 tonluk satışı ile birinci, kavun 74 bin 318 tonluk satışı ile ikinci, portakal 73 bin 771 tonluk satışı ile üçüncü oldu. Böylelikle daha önce ikinci olan portakal, kavun ile yer değiştirirken, meyve çeşidinde de başkentlilerin tercihinde önemli bir değişiklik olmadı. Başkent’te geçen yıl en çok tüketilen diğer meyveler ise elma 55 bin 57 ton ile dördüncü, mandalina 54 bin 549 ton ile beşinci oldu. Limon 41 bin 773 ton, üzüm 39 bin 827 ton, muz 35 bin 466 ton, erik 21 bin 150 ton ve şeftali 19 bin 481 ton olarak tüketim sıralamasında yerini aldı.

Bu haber toplam 471 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.