1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ankara Üniversitesi’nden beyaz et üreticilerine tam not
Ankara Üniversitesi’nden beyaz et üreticilerine tam not

Ankara Üniversitesi’nden beyaz et üreticilerine tam not

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) tarafından düzenli olarak organize edilen tesis gezileri devam ediyor. Farklı üniversitelerin...

A+A-

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) tarafından düzenli olarak organize edilen tesis gezileri devam ediyor. Farklı üniversitelerin Tıp Fakültelerindeki Profesör, Doçent, Uzman doktorların yanı sıra öğretim üyelerini beyaz et üretim tesislerinde misafir eden Besd-Bir, son olarak 4 Mayıs 2014 tarihinde Ankara Üniversitesi Rektörü ve hocalarını ağırladı.

HOCALARIMIZI AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Besd-Bir olarak önümüzdeki dönemde üniversitelerin tesis ziyaretlerini devam ettireceklerini söyleyen Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, “Son teknoloji makine sistemlerinin bulunduğu, üst düzey hijyen koşullarının sağlanarak yapıldığı beyaz et üretim tesislerinde hocalarımızı ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Onların tesislerimizi gördükten sonra duyduğu memnuniyet bizleri çok sevindiriyor. Onların tesislerimizdeki üretimi görmeleri, beyaz etin toplum sağlığına sağladığı faydaları bilen kişiler olarak çok önemli. Bütün hocalarımızı burada ağırlamak istiyoruz” dedi.

BEYAZ ET GÖNÜL RAHATLIĞI İLE TÜKETİLEBİLİR

Tesis gezisine katılan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, tesislerin bu denli ileri teknoloji ile donatılmış olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi: “Hepimiz için çok faydalı bir gezi oldu. Gezi, kafamızdaki soru işaretlerini gidermemizi sağladı. Gıdanın bu denli önemli olduğunu günümüzde, ülkemizde teknolojisi bu denli gelişmiş entegre tesislerin olması bizleri memnun etti. Tesislerde hijyen koşulları o kadar hassas ki, tabiri caizse burayı bir ameliyathaneye benzettim. Hijyen anlamında her ayrıntı düşünülmüş. Tavuk eti dönem dönem asılsız suçlamalara maruz kalıyor ancak bir hekim olarak gönül rahatlığıyla tavuk etinin insan sağlığı ve gelişimi için çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Tüketiciler, markalı, bildikleri ve güvendikleri şirketler tarafından üretilen tavuk etini gönül rahatlığı ile tüketebilirler.”

ankara universitesiÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR SEKTÖR

Beyaz et sektörünün Türkiye ekonomisi için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Erkan İbiş, “Gezi esnasında sektör hakkında daha ayrıntılı bilgi alma fırsatı bulduk. 2.5 milyon kişiye ekonomik fayda sağlayan, 10 milyar TL büyüklüğü olan, ihracatta Türkiye markasını dünyaya duyuran dev bir sektör. Aldığımız bilgilere göre sektör, üretim ve ihracat rakamlarını her geçen yıl artırıyor.  Bu gelişmelere çok mutlu olduk. Besd-Bir Başkanı Sait Koca’ya bize bu imkanı sağladığı için Ankara Üniversitesi adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.