Ankara fuar alanının metro ulaşımına ihtiyacı var

Ankara fuar alanının metro ulaşımına ihtiyacı var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlık olarak Türkiye’de bölgesel özelliklerin ön plana çıktığı yapılaşmayı teşvik edeceklerini...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlık olarak Türkiye’de bölgesel özelliklerin ön plana çıktığı yapılaşmayı teşvik edeceklerini söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, yeni seçilen yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı makamında ziyaret etti. İnşaat sektörünün durumunun ele alındığı ziyarette konuşan Bakan Bayraktar, Türkiye’de özellikle konut sektöründe tek tip yapılaşmanın yaygınlaştığını belirterek, “Biz tek tip yapılaşmadan uzaklaşmak için Türkiye’nin 7 bölgesinde, her bölgenin kendi özelliklerinin ön plana çıktığı yapılaşmayı teşvik edeceğiz” dedi. Her bölgede 18 ayrı tip proje üretileceğini bildiren Bayraktar, “ Bizim Ankara evlerimiz, Karadeniz evlerimiz, Güneydoğu evlerimiz var. Her bölge için 18 ayrı tip proje hazırlıyoruz. Bunları Valilik ve Kaymakamlıklara göndereceğiz. Bu projeleri kullanmak isteyenlere de parasal destek vereceğiz” dedi.

İnşaat sektöründe yasal prosedürlerin işlemleri çok uzattığına dair şikayetler aldıklarını anlatan Bayraktar, TBMM gündemine gelen torba yasa ile inşaat ruhsatı almak için gereken belge sayısını azaltacaklarını söyledi.

FUAR ALANIYLA BİRLİKTE METRO DA BAŞLASIN

ATO Başkanı Salih Bezci de ziyarette yaptığı konuşmada, Ankara’nın uluslararası standartta bir fuar alanına kavuşması için yapılan çalışmaları aktardı. Akyurt bölgesinde bir fuar alanı inşa etmek için kurulan şirkette Ankara Ticaret Odası’nın da payı bulunduğunu bildiren Bezci, mimari projenin hazırlandığını, temel atma töreninin de yıl bitmeden yapılabileceğini söyledi. Fuar alanıyla birlikte bölgeye metro yapılmasına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Bezci, “Ankara’nın 2023 yılında dünyanın önemli fuarlarına ev sahipliği yapmasını arzuluyoruz. Bölgenin verimli bir şekilde işleyebilmesi için metro ulaşımının da devreye girmesi gerekiyor. Fuar alanıyla birlikte metro inşaatı da başlarsa Ankara 2023 hedeflerine rahatlıkla ulaşır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.