Anayaso… Babayaso… (Bakış Açısı - Selami Mutlu)

Anayaso… Babayaso… (Bakış Açısı - Selami Mutlu)

Anayassoo… Bababayassoo… ellerinden öpir  Hasso…! _Ula Hasso…!Gağasanda göresen… Gağ…Gağ…! _Ula ne olmiş ki.? _Ula Anayasoyu öpiler.! _Kim...

Anayassoo… Bababayassoo… ellerinden öpir  Hasso…!

_Ula Hasso…!Gağasanda göresen… Gağ…Gağ…!

_Ula ne olmiş ki.?

_Ula Anayasoyu öpiler.!

_Kim öpir looo..?

Bağ sana anlatam da diyne…!

ANAYASA MADDE 5-Devletin temel amaç ve görevleri Türk milletinin, bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; Kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve Adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

ANAYASA MADDE 6/3 Egemenliğin kullanılması hiçbir surette hiçbir kişiye zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasa’dan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz.

ANAYASA MADDE 26-Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.

ANAYASA MADDE 160-Sayıştay, merkezi yönetim bütçesi kapsamında ki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını TBMM adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlemlerini yapmakla görevlidir.

ANAYASA MADDE 24/5- Kimse devletin sosyal ekonomik siyasi veya hukuk temel düzenini kısmen de olsa din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfus sağlama amacıyla her ne surette olursa olsun dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez. Ve kötüye kullanamaz.

ANAYASA MADDE 29-Devlet memurları kanununa göre, memurların doğrudan doğruya veya aracı eliyle hediye istemeleri ve görevleri sırasında olmasa dahi menfaat sağlama amacıyla hediye kabul etmeleri veya iş sahiplerinden borç para istemeleri ve almaları yasaktır.

ANAYASA MADDE 104-Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder. Anayasa’nın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.

ANAYASA MADDE 28-Basın hürdür sansür edilemez. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 10/1 Herkes ifade özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu hak kamu makamlarına müdahalesi olmaksızın ve ülke sınırları gözetilmeksizin kanaat özgürlüğünü ve haber ve görüş alma ve de verme özgürlüğünü de kapsar.

_İşte bunun adi Anayasodur anlamişsen sen ula Haso…!

_Vallah heç bir şey anlamamişem..!Bu Anayaso ne biçim avrattır looo.! Gelen öpir giden öpir …! Ne disen hasso ne disen looo.!

_Kaçağ ta gidekmi …? Yoğsa bizdemi öpek …!looo….!

_Vay babo … Vay babo…!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.